Det där jag borde och borde gjort

 

Har inte blivit något av i dag heller. Jo, jag har förpassat ett föremål från balkongen till återbruket och haft en uppföljning efter artrosskolan som sig bör, för att det ska in i statistiken. Alltsååå… huuur kan vi överleva utan statistiken? Hur ska det, en dag gå till utan att vi nödvändigtvis måste luta oss till den. I min torftiga skolgång under 50-talet kom jag aldrig så långt att jag fick lära mig att det går alldeles utmärkt att ljuga med statistik. Genom livet har jag förkovrat mig även om det och det var rasande roligt under de matematiktimmarna på KomVux som det hette då. Det heter kanske inte så nu om dan men det gör detsamma. Matte blev på äldre dar väldigt roligt. Som barn var det en fasa.

Alltså, ikväll skriver jag bara strunt, för det är en innehållslös dag. Jag struntar i statistik och förlitar mig på förnuftet. Mer människa är jag inte. Ändå kan jag stå på balkongen och tänka på med vilken fart jag med klotet far fram genom rymden. Runt vår axel går det med 1 670 kilometer i timmen vid ekvatorn, något saktare eftersom jag befinner mig närmare en pol, och samtidigt runt solen i en hastighet av 107200 kilometer i timmen. Ska jag då förstå att vi rör oss i vår galax så blir den svindlande hastigheten drygt 800000 kilometer i timmen. Jösses! Att vi hänger kvar? Nä, jag begriper det inte.

Hör bara. Dravelkväll, men fingerjympa är bra även om ingenting av värde blir nedknackat. Alltnog, sjukgymnasten var nöjd med utvärderingen och jag kämpade på med testerna för väl laddad med Alvedon så klarade jag det galant. Sen ljög jag friskt om att jag bedrev idrottsliga övningar hemma på golvet och att jag visst trampade varenda dag på motionscykeln. Gjorde sittövningarna från köksstolen och balansträning på runda plattan. Så duktig så! Huvudsaken att hon var nöjd med sin statistik. Jag är fostrad att vara beredvillig och till nytta och glädje för andra. Att jag får le i mjugg behöver jag inte tala om. Räcker att jag avbördar mig lite här på min blogg, att jag inte är riktigt som jag ska.

Det här med blogg har aldrig någonsin föresvävat mig att det skulle gå att tjäna pengar på. Läste det någonstans och visst, marknaden styr och skulle min blogg innehålla dylikt så måste jag lära mig att sätta in bilder åtminstone. Men vaddå, bloggar är full med mat, böcker, barn och så de där storfilosofiska och de där politiska och det intresserar mig inte ett dugg.

Men, det är ingen brådska och inte hade jag det som försats när hela jag lider av skrivklåda. Borde få den där idén någon gång – den efterlängtade som ligger där inne någonstans. Började skriva om mina kära demoner men näää… det fungerade inte. Någon liten kuplett till teatergruppen ligger och lurar bakom ena örat men den är för politisk och samhällsfarlig hos den tänkta publiken. Den skulle ha börjat med melodin: Det Gåtfulla Folket av Olle Adolpson.

Vi är ett folk och vi bor i det lättkränkta land
som består av ett regn och en pöl
Över den pölen vi kryssar ibland
och försöker att hålla rätt köl
……. ?

Go`kväll 😀

 

 

2 reaktioner på ”Det där jag borde och borde gjort

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s