Morgon första advent

I öster stiger solen opp…

Från österfönster och balkongen utbreder sig en magnifik morgonhimmel. Som glöd välver den sig över stan och Mälaren. En bild i rött och svart liksom. Domkyrkans spira skär himlen som en ståtlig påminnelse om det mänskliga hoppet till något utöver. Bakom ligger horisonten några mil bort som avtecknar sig skarpt mot det röda. Natten jagas bort och kylan nyper lite i näsan denna dag. Stilla och mysigt med kaffekopp i handen står jag och glanar över räcket. Nedanför hörs inte ett ljud från vare sig cykelbanor eller gatorna. Känns som om det bara är jag som är vaken.
När jag vaknade måste jag ha drömt något väldigt vackert också, för känslan av frid hade intagit sin kallnade sittplats inom mig. Eller var det för att jag sovit utan lekamlig inverkan på den helande sömnen.

Underligt vilken skillnad det är från det ständigt grå till den klara himlen och den -8 gradiga temperaturen. Tror att alla människor känner som jag. Även de kommer att ta emot den här första advent med större känsla, för naturen vill kanske visa att; än finns det hopp. ( På nå vis 😉 )

Än har vi inte varit utanför dörren. Bamse sover och har krupit ner under pläden i soffan. Inom hör och synhåll från där jag sitter ifall undret skulle hända. En morgonpromenad ut till den där stillheten och fantastiska morgonen av just idag.

Men först en påtår för att riktigt väcka livsandarna.

Gomorron 🙂

 

 

En reaktion på ”Morgon första advent

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s