Beslut av en pensionär

Ibland tar jag bort någon blogg som jag ”följer” och ser om det ger mig något upplyftande eller kanske rent av lärorikt. Nu har jag åter igen tagit bort en som jag funnit helt emot mina egna värderingar. Det är svårt att finna de där som ger ut av sig själva – berättar om livet och som kan ge mig någon form av igenkännande. Är det för mycket begärt kanske?

Hur som haver, trots att vederbörande har ett bra språk och som lägger upp kåserier för att roa, men som istället för att kåsera raljerar över en speciell samhällsgrupp, klickar jag, på studs, på den lilla knappen och befriar mig att läsa fortsatt dravel. Sanningen är nådd om var den moraliska gränsen går.
Att kåsera är en konst som nästan är utdöd. Numera kallas det krönika i pressen och har förvandlats till att vara samhällskritisk. Absolut inget fel i det men att vara samhällskritisk lockar som regel inte fram det där leendet eller t.o.m. skrattet som är kåseriets egentliga mening.

Nog om det för att återgå till det som är jag och jaget i sin vardag, för idag är det måndag och här återfinns bara tre aktiviteter under veckan i almanackan, inskrivet för hand för säkerhet skull. Jag beundrar de som behärskar sina mobila almanackor och hur de lätt som en plätt hanterar finesserna. Kanske de för mig oumbärliga almanackorna av papper försvinner en dag, likt papperslapparna som visar hur mycket pengar jag har i plånboken. Troligtvis, men då är jag inte längre på plats och behöver inte förfasa mig över det som jag inte längre kan göra något åt. Det, att en ny digital framtid har tagit över de gamla väl beprövade tillvägagångssätten som jag fick förmånen att vara med att uppleva.

Tiden går och Bamse står med benen i kors. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s