De ä la brau tjilit

Meeeeeeeen då… vart tog solen vägen? Nu lika grått som hela november. Anders slaskar och julen braskar. Är det någon som kommer ihåg hur det var på Anders? Har för mig att han slaskade rätt så duktigt. Gamla bondepraktikan rättade sig människorna efter en gång i tiden, men nu är den så gott som glömd. Om nu Anders förklaring till julvädret så tänkte jag inte efter för jag hade väl annat för mig den dan. Får vara glad om jag har någorlunda ordning på veckodagarna.
Rubriken härstammar från min barndoms bygd och den betyder – det är väl bra tråkigt. Men ni trodde förstås att det var isländska eftersom det är där jag i andanom håller till nu om dan.

På kartor över Island är det ruskigt hur vulkanisk den är, den där ön som ingen människa har en tanke på förutom vid utbrott av vulkanisk art. Själv, om jag nu tänkt till, har jag betraktat den som en karg och isolerad plats. Stämmer förmodligen väl ur dåtida perspektiv, men numera trafikeras den livligt både från luften och över vatten. Många åker dit för att uppleva in natura men tänk, det har jag ingen lust med alls. Beror kanske på att det är slutvandrat för några längre och utmanande strapatser. Idag är det nog att gå ut med Bamse.

Sanningen att säga så har jag inget vettigt eller intressant att komma med, men dagen har bara börjat. Samlar ihop mig en stund här vid datorn så medikusrekommendationerna ingiver min kropp hopp om lindring. Bamse väntar – tålmodigt.

Trevlig Lördag 🙂

3 reaktioner på ”De ä la brau tjilit

 1. Jag läste flera deckare som utspelade sig på Island och det fick mig att se andra inre bilder av landet, huvudstaden. Men fråga mig inte vad författaren hette, minnet har hängt upp sig mest hela tiden. Kram

  Gillad av 1 person

  1. En sådan erfarenhet har inte jag tillämpat mig. Dock har jag fått dem ifrån Island och de befinner sig nu ute på havet. Vet bara inte i vilken riktning jag ska ta dem. Färöarna eller rakt på norska kusten. Börjar inse att det är jä..t långt, men huvudsaken att de inte blåser iväg i motsatt riktning via Nordamerika. Öööööö… nu kom jag på ett tidsbegrepp i alla fall. Hon Greta hade göra en hel vecka på sin seglats och då med nutidens komfortabla medel. Jösses… det här går aldrig vägen i en tvåriggare från 600-talet. Vaaaaaaaaaad har jag gett mig in på? Kviiiid….
   😀 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s