En spark där bak…

… skulle behövas. Men hur hittar jag en sådan? Symboliken förstås säkert av de flesta. Fast det är den enda möjligheten av det omöjliga – jag måste sparka mig själv i baken.

Bläddrar runt lite bland bloggar och läste en bra novell som någon skrivit och en annan som jag lagt på ”följer” för att den verkar intressant. Jaha ja… är det att sparka sig själv?
Inte då, men i förlängningen kan det ev. bli en tillgång.
Föresatserna från i går kväll när jag lade mig har flugit ut genom dörrspringan till balkongen. På den står jag och glor över staden och drar några djupa andetag. Står på balansplattan för att lea igång det nedre maskineriet så jag ser ut som en vanlig promenerande hundrastande människa när vi väl kommer utom dörren. Bamse ska ju ut och idag får jag se om han klarar den gråkallblöthuttrande väderleken. Påsen som jag samlar hans bortklippta fäll i börjar anta en buktande form och glad är jag över det, för till våren får småfåglarna tillgång till byggmaterial.

Vad som trycker ner är det dåliga självförtroendet när jag skriver. Visst, det flyter på men vid genomläsning av detsamma så slås jag av hur sabla larvigt det låter. Tänker och frågar mig till vilken nytta. Försvarar mig naturligtvis på gängse sätt men kvar blir obehaget och nedstämdheten. Saknar den där som förr stod över axeln och var nyfiken och hade både ris och ros till gagn. Saknar det oerhört. Då fanns han; den där som sparkade till mig ibland när det behövdes.

Sentimentalitet står högt i kurs emellanåt. Saknade över en svunnen tid som aldrig kommer igen. Inget konstigt med det och upplevs av flertalet människor, som alla på sitt eget lilla vis försöker att minnas och vara glada – att de ändå kan vara nöjda med det som varit. Ett liv är kort och det upptäcks inte förrns livspilen är beredd att spränga målsnöret. Detta låter som om jag vore 100 meter från mål men tror att jag iaf har en  nolla till som bonus.

Nä nu jädrar i min lilla låda. Slut med tjafset och ut i rusket med glad vovve.

🙂

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s