För långa fötter

 

Så heter en liten truddelutt som ska framföras av en av våra komedienner, utklädd till bonnadräng  i modell äldre tider. Nu har jag åtagit mig att fixa de där långa fötterna och det har jag gjort nu på eftermiddagen. De är 70 cm långa och det går absolut inte att använda som i förra inläggets gnäll om utövandet av spark i baken. Sådana här gånger saknar jag kunskapen i att lägga in bilder. Skorna ser inte kloka ut och det är iofs meningen.

Om någon undrar så har jag satt ett par träskor i ett par gamla snowboard-skidor. Skruvat fast skidan med skruv underifrån upp i klacken så de sitter fast, slagit remmarna som var med runt främre delen av träskon och så använt universalmedlen Karlssons klister, skumgummi och silvertejp. Silvertejp går att använda till precis vad som helst. På min gamla volvo lagade jag en halv dörr eftersom det var ett jättestort rosthål  i den. Första året såg det väl skapligt ut – riktigt fräsigt faktiskt, men andra året skulle jag förstärka det lite men se då blev det inte alls snyggt för det skrynklade sig. Nu är nog hela bilskrutten på skroten eftersom de var snälla och tog hand om den när jag skaffade mig en lite mindre bil. Utan rost.

Så blev min lördag och lördagkväll. Tänkte till hur jag skulle slå ihjäl den på för vis och sämre tilltag finns. Nu ska införskaffas formbart tyg till skorna och längst fram ska det sitta någon form av svart tuta, gärna i gummi. Färgstarka skosnören och, hoppas jag, en glad amatörskådis.

Gokväll

🙂

 

4 reaktioner på ”För långa fötter

 1. Hahaha … ja, silvertejp är en makalös uppfinning. Vilket finurligt sätt att leva på stor fot 😉 … Vad påhittig och händig du är 😀

  Men vad är det med fötter och talesätt? ”Stå på god fot”, ”leva på stor fot”, ”ha lite på fötterna”, ”byta fot”, ”en black om foten”, ”få kalla fötter”, ”rund under fötterna”, ”få foten”, ”stå på egna fötter” … ”stå med foten i kläm” (eller var det ”skägget i brevlådan” 😀 ) … osv
  Kramelikram

  Gillad av 1 person

  1. Hjärnan gick i spinn! Kom på några till …
   ”stryka på foten”, ”stå med båda fötterna på jorden”, ”stå på egna fötter”, ”sätta ner foten”, ”lätt på foten”, ”trampa någon på fötterna” ………… *tystnad*?
   Nu kanske det blev stopp i min knopp …?

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s