Tredje advent och lite Ki

… och lite fingerjympa innan jag stänger ner, för idag far jag iväg på julkonsert utsocknes.

Undrar vad fingrarna har för ärende idag så? Möjligtvis ingenting efter att ha sovit väldigt gott tillsammans med den övriga lekamen. Och det är klart att efter gårdagen figurerat som skotillverkare så har kanske känslan av en ny kreativ aktivitet tillfredsställt både händer, kropp och knopp.
En sak är säker och det är att arbetande händer är friskvård. Händer i kors eller händer i byxfickor… ja, då händer ingenting.

Det kinesiska uttrycket Ki har allt nog sitt berättigande. Undrar varför vi så gärna anammar allt utländsk ? Vi har väl Ki här i norden också, kan tänka. Ta t.ex den påslagna radions utbud som står på mitt köksbord för att jag ska ha lite sällskap vid frukost. Idag har de Ki-utbud för att locka åhörarna skicka in bilder på programmets facebook-sida vad de har på fötterna. Innetofflor eller barfota när lyssnarna tassar omkring i hemmens mys. Sedan ska det ske någon form av tävlan om vem som gör vad och vilka som vinner. Barfotalassarna eller innetofflorna. Moääähähä… tyckte jag, och tog min kaffekopp hit till datorn istället. För Ki måste i mina tankar handla om glöd och energi i lite högre grad. Eller hur? Lågan som driver en människa framåt i något den känner lust inför.

Idag får jag inte själv sjunga ut mitt eget Ki, men väl lyssna på den unga begåvningen som ingår i vänners lag. Daniel Svensson, operasångare och en riktig ”människa” i privata sammanhang. Hjärtat på rätta stället och inga händer i byxfickorna där inte. Lägger stenplattor och snickrar in nya fönster och gräver rabatter för odling. Jag har aldrig varit i närheten av en storsångare av större kaliber någonsin. Det känns häftigt när det gäller hans Ki. På julafton är det musik och sång för hela slanten i hemmet och jag ska dit. Hurrahurra. Värma mig i flödet av Ki och njuta av kärlek mellan människor som det bör vara i en familj där även en utsocknes får närvara. Tror någon att jag är själaglad och tacksam? Självklart!

Jaha ja, så det var det som fingrarna ville idag. Morgonen därute är väldigt lugn och i väntan på något… Bamse kanske?

🙂

 

En reaktion på ”Tredje advent och lite Ki

  1. Hoppas du haft en härlig dag! Kram på dig, har just varit ute i regnet med Molly, är tillbaka i Sumpan, Jan åker på sk dagvård 4 timmar i morgon. Tror jag ska gå till bibblan och sätta mig en stund, alldeles ensam, Molly får klara sig. Kram på dig

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s