Idag den kortaste dagen…

… och med det kommer ljuset åter. Och idag är dagen hon kom, min lilla sladdis som idag har sin födelsedag. Hon ska uppvaktas med en blomma och återigen få veta att hon kom med ljuset.

Känner en som fyller år den 21 juni och det är den dagen som kommer med mörkret. Det låter liksom inte lika optimistiskt, men det går att göra det till det, om vi betraktar hösten som ger jorden och dess barn vila. Det går att jämställa med gamla tider, men knappast idag. Finns ingen som kan slå sig till ro och sitta vid härden och fläta vidjekorgar, tälja räfspinnar eller karda ull.

Från vaner och asar kommer deras förvissning framför mig om kretsloppet. Sol och Måne var två barn som föddes av kon Embla (har jag för mig det var) och de var så vackra att ”någon” blev svartsjuk och jagade bort dem för att placeras utanför Midgård. Solen och hennes bror Månen hamnade då på himlafästet och lille Månen har sedan dess jagat syster Sol för att kunna slå följa med henne i hennes fina solvagn.

Ibland fallerar komihåget mitt, men i väldigt stora drag vet jag lite om vaner och asar. Skulle vilja ge mig i kast med Snorre och hans berättelser men det får anstå tills det ramlar ett sådant tillfälle framför fötterna på mig. Hågen är inte ställd åt det hållet just nu.

Just nu sitter hågen i vänster höft och ben i väntan om åtgärder av något slag. Fot om fot kunna fortsätta att ta ut min hund eller lämna bort honom till någon vänlig själ. Jag vill inte att han ska hamna i himlasfären, för att som månen jaga efter en sol och i Bamses fall – gröna ängar.

Här hänger ingen läpp denna dagen. Det är en högtidsdag för mig och jag har inte en tanke på annat än att det blir ljusare och ljusare varenda dag framöver. Så de så!

🙂

 

 

En reaktion på ”Idag den kortaste dagen…

  1. Eländes elände med det onda, hoppas att du snart får din operation. Bamse måste vara kvar hos dig, det får väl lösa sig på något vis ett kortare tag, den är min önskan till dig.
    Kompisen trappan upp kanske kan hämta honom på kisstur när du behöver hjälp?
    Du, jag har haft det fullt upp, T var här två dagar i rad, Frasse ska ut och mamma ska det julas med, igår. När vi kom hem fick jag värsta yrseln och har sovit på saken, men är inte helt fri från yrseln. I mina tankar snurrar om jag kommer komma med på julafton? Senare i veckan landar vi på landet, då hör jag av mig.
    En massa God Jul till dig! ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s