AAAAAaaaaaaaaa…..

Hemma igen. Ett djupt andetag och ett befriande A som lösgjorde alla spänningar som satt klistrade utan min vetskap. Bamse såg sig omkring och antecknade nogsamt att allt var som vanligt. Lov ut i köket och några försiktiga slickar i den unkna vattenskålen. Glodde uppfordrande varvid den fylldes med friskt klart vatten. En sväng in i sängkammaren för att konstatera att den såg så där härligt obäddad ut som sig bör. Vidare ut i vardagsrummet och hopp… upp i soffhörnan och knöt ihop sig till en liten brun boll. Frid.

Själv slet jag av mig kläderna till en hög på golvet och äntrade svabbanordningen. Befriande mig från bortavarons klistriga trötthet, som visserligen varit otroligt trevlig, men som ändå behövde tvagas bort för att ta emot egenluft. Renas och kunna konstaterar att borta bra men hemma bäst. Väl medveten om att det är medicin nog för att komma ur tristessen i ensamt bo. Borde göras oftare utan att det behöver bli jul igen.

Har sovit i tio timmar med endast en liten promenad till befriande inrättning. Skulle utan prut kunnat sova vidare men ett par pepparkornsögon från sänghalmen glodde lita lagom hysteriskt på mig så det blev en promenad med benlyft från våra egenheter i den vägen. 1,5 grader kallt och jag vill inte alls att det blir snö och julelikt som de flesta trånar efter. Gillar läget, precis som det är. Vad gör det om det är grått och ingen blick når längre än de närmsta trädtopparna. Bamse ser inte i alla fall, för nosen styr hela han värld. Svansen i vädret som en segersymbol över lyckan att vara hemma igen trots koppeltvånget runt halsen och en saktfärdig matte, som han varit befriad ifrån under några dagar i Arboga.

Här är stillhet och tystnad… Koppången klingar i mina öron och staden ligger tyst där ute. Endast en liten ensam grabb som kickar en boll nere på bollplanen som ligger nerom balkongen. Han blickar då och då upp någonstans på höghusets fasad för att kanske få till stånd att någon annan hågad jämnårig också vill ut och leka en stund. Alla vill någonting. Han, jag och alla viljor där ute som ständigt vill vidare i någon form av gärning. Å här sitt ja, och vet ingen speciell gärning efter att knackat ner lite bokstäver över den känsla som råder just nu och de få tankarna som råkar ha blivit över efter några omtumlande dagar utom dörren. Frid råder.

En sekund är jag evig
och sen vet jag inget mer
Bara ett, att jag lever lika fullt som någon annan
Jag är här och mitt på en frusen väg
finns det värme ändå
Fastän snön börjar falla
Och himmelen är grå.

Och ett sken ifrån ljusen
bakom fönstrets välva ram
Har förenat de själar
som finns med oss hela tiden
Och jag vet att de som har lämnat oss
har förstått att vi är
Liksom fladdrande lågor
så länge vi är här.

(Py Bäckman/Per Erik Moreus)

🙂

 

 

 

7 reaktioner på ”AAAAAaaaaaaaaa…..

 1. Oj … jag fastande på raden med ”sovit i 10 timmar” … Om jag skulle sovit så länge idag skulle jag inte varit människa igen på evigheter. Förmodligen även fått tampas med en jättejobbig huvudvärk.
  En gång i tiden (inte så många år sedan) kunde jag sova hur länge som helst. Nu mår jag dåligt om jag sover mer än 6 tim?
  Nu pratar jag effektiv sömn, naturligtvis 😉

  Jag tänker också på hur mycket bättre resultat vissa saker får om man lägger till lite ljud. Sucka högt och ljudligt, eller lägga till ett aaaaaaaa …. sträcka på sig och ge efter för de illustrerande ljud som vill komma ut, i form av små skrik eller pip eller vad det nu kan vara … kanske ett utdraget ”iiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaa” … stegrande ”ho ho hoooooooooo”! 😀
  Man får ut så mycket mer av njutningen när man använder stämbanden och ”låter” … men etikettsregler gör naturligtvis att man får välja sina tillfällen 😉

  Har precis själv kommit hem, igår kväll. ”Borta bra men hemma bäst” är ingen lögn … ❤

  Kramis

  Gillad av 1 person

  1. Här på min sida av blogg utan bild, får jag ta till bokstäverna och hoppas att de ger ljud ifrån sig inne i huvet på läsaren. Har heller inga fler smilisar än 😀 🙂 😦 ❤
   Min systerdotter Helena kör med större batteri… MOAHAHHAhahahahaa… stön
   Kramis tbx ❤

   Gillad av 1 person

 2. Ser att jag kanske måste förtydliga. Det där med att syfta rätt är inte lätt … Det är alltså ingen tvekan i mitt huvud, om att dina ord ger ljud ifrån sig … hahaha

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s