Lite fingerjympa

Lätt gjort att låta bli skrivandet när det inte finns något så när upplyftande att språka om. Har inte, vare sig sett eller hört några nyheter via media. Inte igår och inte idag. Inget som fastnat iaf. Jag har blivit immun för all världens olyckor. När det gäller det som ligger låååångt bort blir förstasidesstoff och när det som är precis runt omkring där man är, är betydelselöst, då vill jag inte vara med. Saknar det som ligger nära och som informerar på värdigt sätt vad som händer alldeles runtomkring. Vi har i det här landet något som kallas lokalradio, där varenda människa kan ta till sig av vad som händer utom dörren. Kan verka småaktigt och inskränkt men det gäller ju inte när den inskränkte ska vara förste ansvarig för att rädda världen. Då menar jag klimatet och hur förgörande vi har betett oss för kommande generationer. Ack ja, så är det och så bombarderas jag av hur jag ställt till det och nu ska lilla jag vara behjälplig med att pröjsa tillbaka. Hmmm… ur lilla personliga kassakistan som överheten menar är alldeles för full. Kan någon fatta varför kommunerna går på knäna? Landstingen har det knapert. Vården fallerar i omvårdnaden av patienter. Vi fördömer andra utom gränserna, trots att vi är det mest skuldsatta folket i världen. Slår oss för bröstet och månar om välfärdsstaten Sverige.
Så, nu är det färdiggnällt i den saken och här på bloggen är det så tyst och stilla att det passar bra att häva ur mig lite upprördhet. Nänä det är inte jag som gnäller – det är fingrarna som styr idag.

Bergalott skrev igår till ortopeden och idag har hon förlagt telefonen. Puts väck och det gör det samma, men är bra att ha med på promenaden ifall den då skulle behövas. Än har hon hållet sig på fötterna men det är bra vingligt nu om dan.

 

9 reaktioner på ”Lite fingerjympa

 1. Hoppas du hittat telefonen, den är ibland som sagt bra att ha. Vi gjorde en utflykt till Uppsala och syrrorna idag, men är nu hemma hos mig på Addarsnäs igen. Gillar inte att köra bil när det är mörkt, men det gick bra. Kram på dig!

  Gillad av 1 person

   1. Det där med löften är lite knepigt för mig att ta. Håller just nu på att försvara bort ett löfte om att tillbringa nyår en trappa upp, för iom det så vet jag att det blir gloende på bingolotto och tänk, jag är en sån som avskyr att sitta fångad som en fisk i nät och dessutom bli tvingad att se på något jag inte vill se. Vill INTE. Grrrr… varför sa jag ja?
    Myårlöftet blir att aldrig mer lova något jag inte kan hålla. Hmmm… om jag glömt något är det v-ä-l en annan sak? Eller va?

    Gillad av 1 person

   2. Kära vän, gå hem till ditt långt före tolvslaget – du är antagligen väldigt trött efter julhelgens begivenheter!! Good luck, annars får du väl sitta där och andas i takt med lottovinsterna!!! Kram

    Gillad av 1 person

 2. Världsproblem och nyheter, lokala nyheter. Jag söker aldrig upp dem (på gott och ont). Oftast kommer det viktigaste till mig ändå, via diskussioner på jobbet eller på annat sätt.
  Jag är ett ”svagt käril” som inte orkar ta ställning eller utföra någon viktig handling i viktiga ämnen. Har nog med mitt eget liv och att få det att bli drägligt levnadsbart. Troligen ganska egoistiskt, i jämförelse med vad vardagshjältar åstadkommer av osjälviska handlingar. Jag bidrar med att beundra dem som kan och orkar vara hjältar, och jag känner tacksamhet över att de finns … för någon ska väl tillhöra beundrarskara och ”hejarklacken” också … eller?

  Så lugnt du kommenterar att telefonen är borta? Imponerande i dessa tider … hehe 😀
  Hoppas att du hittar den, för den är trots allt bra att ha … ibland 😉

  Kramis igen!

  Gillad av 1 person

  1. Så sant så. Bara det inte glider över i masspsykos 😉 Menar det där med beundrarskaror. Kan bli upp i tok ibland. Leda till världskrig bl.a. Är därför lite återhållsam i apploderandet. 😉

   Gillad av 1 person

   1. Det beror nog på vad man applåderar åt 😉
    Vissa saker kan man inte applådera tillräckligt mycket åt …
    Men visst bör man tänka sig för även med det.
    Jag är ju svensk … lagom är bäst 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s