Jag fyller 10 år idag

Hej på er. Idag är det jag, Bamse som skriver och det bara för att min matte håller på och rullar sin kalufs, för idag ska vi fira. Med vad, vet jag inte ännu men jag fick i alla fall en skinksnutt i morse när hon äntligen klev ur sängen.
Inte klokt på en fläck hur hon bär sig åt. Uppe långt in på nätterna och efter ett tag när jag precis har somnat så gott vid hennes fötter så ska hon upp igen. Ingen kan fatta hur jag har det. Som en jojo bär hon sig åt, och jag måste ju följa med, för jag måste hålla ett öga på henne. Så var det inte när jag flyttade in hos henne för fem år sedan. Då var det riktigt drägligt på det här stället.

Och vet ni vad… i morse på promenaden hade hon en käpp i ena näven. Jag hukade mig i skräck i den lilla hissen och bävade inför detta hemska tillhygge. Skulle hon använda det på mig eller vad? Efter ett tag fattade jag att det var ofarligt och kunde förrätta mina ärenden i lugn och ro. Jag har en blondin jag följer. Ja, det måste vara en blondin som har en härligt somrig doft som hon lämnar efter sig. Mmmmm…
Jag stötte även på kompisen Rasmus som talade om att han avskydde smällar och raketer och skulle ta sin tillflykt ner i ett badkar på nyårsafton. Jag sa som jag tyckte och ömkade honom lite så där lagom för jag har ingen som helst förståelse över hur det känns att vara rädd för sånt. Han viftade lite på svansen sin och fnyste något om att jag skulle vara stöddig, men jag vet inte säkert. Jag hade redan tagit mig en bit ifrån på jakt efter blondinen.

Nu är hon färdig, människan jag bor hos. Bäst att retirera upp i soffhörnan och låtsas som om ingenting har hänt här. Bara hon inte ger sig i kast med att bada mig också. Hujedamej… det värsta jag vet, fast efteråt är det ganska skönt förstås. Men hon ska inte tro att jag tillåter att hon klipper skägget mitt. Då bits jag.

Mors och vov vov från Bamse 😀

 

 

3 reaktioner på ”Jag fyller 10 år idag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s