Sista dagen

Så är det, och jag vill naturligtvis önska alla ett gott nytt år.
Klockan är tolv och jag och vännen en trappa upp ska ta oss till affären och inhandla lite förnödenheter. Vi tarvar inte så stora lass som somliga behöver. Var förbi en stormarknad i går kväll för att gå in på apoteket och det var så tjockt med bilar så det gick inte att se asfalten. Krånglade mig ändock fram till berörd inrättning och fick det jag skulle ha.
Sen blev det träff med barnen några timmar och sen hem och parkerade mig i soffan med fräsch vovve bredvid. Han luktar så gott när han är nybadad. Lyckades med det vågspelet, men skägget är lögn i 17 att få bort. Begriper inte hur hon, frisören, bär sig åt när han är hos henne någon gång ibland.

Någon summering av det gångna året behövs inte, för något av större dignitet annat än att husbilen blev såld, har jag inte att komma med. Dagen som inträder i morgon, nyfiken och oskriven, lär bli lika gammal och vis som det år som gått, så småningom.
Inga nyårslöften annat en ett halvt sådant om nya glasögon ska förkunnas vid tolvslaget. De jag har nu börjar få några år på näsan.

Visdomsord och högtidliga tal ska hållas, de där med klockor och trams, då slår jag dövörat till. Vet inte varför jag är sådan men så är det. Har alltid varit. Visdomen kommer som ett brev på posten ändå, om jag bara öppnar och läser på – begriper vad det står och inte göra om samma dumheter igen. Leva för att lära och använda sunt förnuft, i den grad som jag blivit tilldelad.

Bingolotto. Jaja, jag står ut. Har nära hem för pauser under kvällen för att pusta ut emellanåt. Begriper inte själv varför jag har svårt med det, men troligtvis är det för att det förtar vad egentlig samvaro betyder för mig. Tvn är för mig en tillgång i ensamhet och då motiverad, men annars inte. Men, vad gör jag inte för en trogen vän.

Som nu t.ex. när jag sitter här och låter fingrarna löpa (nana… promenera) över tangenterna. Tyst och stilla. Bamse har fått sitt och kaffet är urdrucket. Ett djupt andetag och ska göra vad som krävs i en annars kravlös tillvaro. Fira nyår och det känns faktiskt riktigt bra. Bort med det gamla och in med det nya… hehehhee… 😉

Önskar ALLA ett gott slut och ett gott nytt år! ❤ 🙂

3 reaktioner på ”Sista dagen

  1. Klart jag önskar dig ett Gott Nytt … precis vad du vill ha. Här sitter jag med Frasse sovandes på mina ben som vanligt. Här på landet med oss och barnbarn är det full fart mesta tiden. Treåringen går hem efter glass och bananchokladkaka, tystnaden lägger sig, då kommer tioåringen, snart ska smörgåstårtan garneras med räkor, lax, Kalixrom och kokta ägg. Ikväll ska vi fira nyåret i sonens hus, igår kväll åt vi gemensam middag i vårt hus. Vi grillade fläskytterfilé, sonen kom med en kanin och bjöd på det andra runt om. Kanin … jag har aldrig ätit det, främst för att jag har haft en kanin som husdjur. Men jag vet att många äter kanin, så det var dags att pröva. Den var saftig, men smakade inte så mycket, sonen som inte gillar kyckling blev redigt besviken då han tyckte det smakade kyckling.
    Fördelen med att vara i sonens hus ikväll är att jag kan gå hem när jag vill, när jag inte orkar mer. Så jag kommer sitta i soffan senare, glana lite på tv och sticka i lugn och ro.
    Så GoKram och ha en mysig kväll med vännen. ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s