Gökur och SPF

 

Att ta sig upp ur ett djupt hål och bara spindelnät att ta tag i för att komma upp i ljuset, är kanske inte i praktiken en tillgång för att lyckas, men av någon underlig anledning så räcker det som metafor till morgnarnas trevande försök till klättringen över kanten och in i ljuset. Så nu har vi varit ute, Bamse och jag. Inte så långt, men vad gör det. Vartefter dagen går blir promenaderna lite längre. Igår sov jag middag två gånger, så idag kanske det räcker med en liten lur för att ta oss igenom den här dagen också.

I går kväll hade jag turen att hitta en stor pappkartong utanför grannhuset. Om någon kommer ihåg mitt svammel om teatern, så ska det av mina händer skapas, utöver ett par långa skor, ett gökur av gängse modell fast i något större format. Meningen är att en person ska befinna sig inuti. Min lilla hall är nu ännu mindre av den stora kartongen men jag ser verkligen fram emot att lista ut hur jag nu ska gå till väga. Det är medicin för en urlakad hjärna och gymnastik för en taskig kropp.

Nu och då och då frågar jag mig varför jag håller på med slikt larv. Det här gökuret ska befinna sig på scenen i kanske fem minuter och ändå tycker jag att det är värt jobbet. Kommer att sammantaget ta minst 8 timmar innan det är klart. Med min status kanske det dubbla. Men vad gör en arbetsdag eller två för en som har hur många lediga dagar som helt. Det är meningen att de ska fyllas med något även om det bara är ett gökur.

Något jag såg på lokal tv i går kväll var något väldigt intressant. Någon ur kommunen har, för miljöns skull, öppnat något som kallas Konstverkstaden. Hej och hå så bra, eller ÄNTLIGEN! i mina ögon. Material till redan avlagda och använda ting från de olika teatrarna vi har i den här stan. Själv släpar jag fortfarande på kläder sen 15 år tillbaka.

Idag är fel dag att åka ner på stan för att utröna tillgången, för vad jag förstår så har de väl knappast lördagsöppet. Vår stora statsägda teater här hos oss brukar ha utförsäljning någon gång då och då men det kostar pengar och det har inte små amatörsällskap, inte heller de organisationer som SPF eller PRO som bedriver kursverksamhet genom VS Vuxenskolan studieförb.) eller ABF.

Det här ovan sagda om tillvägagångssättet mellan utövande studiegrupper och studieförbunden har jag funderat på väldigt länge. Hör här: När några medlemmar i en organisation vill, som vi, spela lite teater för att roa medlemmarna, utgår från gruppens ledare ett tiggarbrev till styrelsen inom den organisation den tillhör. SPF i vårt fall. Då tillerkänns vi en summa av 500 kronor pr termin att klara oss på. Inte mer, för vi begagnar den lokal som SPF betalar hyra till. Det räcker inte att vi vid ett par tillfällen drar publik till lokalen där folk får betala 25 spänn för det kaffe som SPF står för.

Alltså… jag känner mig som en lite infångad fluga i ett nät av bestämmelser, där en amatörgrupp inte har något nämnvärt värde i förhållande till någon annan som kan stå och hålla föredrag om t.ex något personligt och egenupplevd resa, inför en gäspande publik, och får tusentals kronor i betalning. Hmmm… ska klura ut det här. Visserligen övar han hemma men vi arbetar också hemma, som med att skaffa fram all material som behövs till framträdandet. Hmmm igen.

Nu är jag på gång känner jag. Skönt att prata med någon. Hahahahaa…. 😀
Morsning!

 

 

 

 

3 reaktioner på ”Gökur och SPF

 1. Det du skriver pratar alltid med mig – inte alltid jag kommenterar dock, men läser gör jag. Och gökuret blir ännu en bildutmaning, jag vill se det! Kram och lycka till, snart är det 9 januari och då börjar din höftresa!

  Gillad av 1 person

  1. Vet och är så glad över detta med att kunna ”prata”. Ett gilla, även från mig till många betyder också att ”jag hör vad du säger”.
   Foto kommer så småningom. Nu står lådan i skräckfylld väntan på marodören med kniv och såg – silvertejp och färg. Moahahha… det kommer att ta lite tid men får jag upp farten så är det snart gjort. Kraaaaaaaam ❤

   Gillad av 1 person

 2. Hoppas att du visar upp resultatet här, och fortsätter öva på bildhanteringen.
  Ta nu inte så mycket sats mot arbetet att du inte kan stanna i tid. Får du inte stopp kanske du fortsätter ut i trapphuset och där blir det inga gökur gjorda 😉
  Så härligt att du kan leka på det här sättet … Jag blir riktigt glad av att läsa om det … 😀

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s