B-BOOM Å-BOOM

För länge, länge sedan fick jag reda på någonting som jag då aldrig hade reflekterat över. Idag är det på tapeten och vinklat på det sätt som bäst gagnar den som skriver artiklar i tidningar och press. Det handlar om, vad som kallas åldersboomen. Visst är de medvetna om att det fanns en babyboom under fyrtiotalet men det verkar som om de inte vill informera om dess tillblivelse. Själv var jag då med i boomen och flöt med på framgångsvågen efteråt. Ovetandes och illa rustad för politik.

Vid varje krig produceras barn i större omfattning än normalt. Vi här i Sverige födde 1,2 miljoner barn under den här tiden på 40-talet. Vad som inte talas om är att det aldrig någonsin tidigare föddes så många barn just då, i HELA VÄRLDEN. Visserligen kanske inte folkräkningen var så effektiv tidigare men siffror och bokstäver har funnits länge och skattskrivning var ett begrepp, om inte annat genom Kejsar Augustus som proklamerande att hela världen skulle skattskrivas.

Nu har den där babyboomen blivit åldersboom. Tacka fan för det. OCH det borde och skulle ha legat tillgängligt som en möjlighet, om inte annat för de kloka som har styrt och ställt med folkets förtroende genom alla dessa år. Eller är det svekfullt eller bekvämligt att skjuta problemen framför sig? Vi är i alla fall där nu.

Hur går debatten ute i VÄRLDEN? Har de samma problem som vi? Jag vet inte och antar att det måste vara så. Hur har de tacklat åldringsvården i sina länder. Ja, ja, jag vet att det inte går att likna oss här i Svedala vid andra länders åldringsvård eftersom vi är så förskrääääckligt duktiga av oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s