Ett gott skratt förlänger livet

Normalt inbringar inte ett lasarettsbesök något sådant. Men idag kom det.
Lyckliga över att få lämna berörd inrättning med ett flatskratt utom huvudentré, kom sig av en enkel anledning.

Både min vän S, en trappa upp och jag, hade ärende till stället. Jag för att ta prover inför narkosläkaren som jag ska träffa på torsdag, och S skulle göra sin årliga kontroll av sin, sedan tre år bortopererade knöl i magen.

Kön in till provmottagningen var bara hundra före och det är klart att nu rasar maskineriet igång efter julledigheter och sånt. Nåväl, vi skildes och återförenades nästan samtidigt. Hon dessvärre något beklämd (och jag med naturligtvis) då det hade upptäckts en fläck på hennes ena lunga. Vi pratade lite om det men som hon fungerar så ruskade hon på sig och sa; att det är bara att ta det som det är. Vi kramades och begav oss hemåt genom den stora entrén.

Då… där möter vi två damer varvid den ena glädjestrålande kommer emot mig och jag har i andanom för mig att jag sett henne förr. Hon ger mig en hjärtlig kram och hiar och pladdrar och frågar och ååååååå, så roligt… är du också här säger hon, släpper mig och kastar sig över S.
Jag hinner inte dra andan förrns hon är borta och vi fortsätter vår avbrutna promenad ut ur stället. Tänker att jag måste fråga S vem det där var och hinner inte uttala frågan förrns S frågar: Vem var det där?
Vi hade då kommit utom svängdörrarna och lasarettets murar och bjöd alla på det som rubriken syftar på.

Nu är bara det här en förmedling om att det där skrattet kom väldigt lägligt s.a.s. Livets allvar ligger under ytan och det är till att konstatera att inte en enda da får man va riktigt gla. 😉 🙂 ❤

3 reaktioner på ”Ett gott skratt förlänger livet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s