Så gick en dag…

… och aldrig kom den åter.

Undrar vart jag hört det någonstans? Hur som helst var det en befriande dag. Nu kan jag liksom inte göra mer än vänta. Besöket hos narkosläkaren gick, vad jag antar, bra. Lite högt blodtryck men inget som skulle vara något hämmande för en operation. Därtill gladde han mig att säga att det går bra med lokalbedövning. Tänk vad det går framåt. Förr fick de som fick en ny höftled ligga kvar… hur länge vet jag inte men nu om dan kan man gå hem på kvällen om det operativa sker på morgonen. Att bli sövd kanske känns bra för många men jag föredrar att ha koll och veta vad de håller på med.

Tänk att det ska hända. Kunna gå utan att hela tiden ha vartenda steg som en kulhammare innanför hjärnbarken. Kanske rent av bli lite snällare i tankarna. Fast det är nog att tro för mycket. Visst, vi kvinnor kan liknas att bli sura som gamla viner, men omvänt kan vi bli utsökta årgångar ju äldre vi blir. Det får den framtid utvisa som kommer – efter operationen.
Så en dag i taget. Om och om igen. Förgylla dem så gott det går och fylla dem med små karameller att suga på vid dåligt väder.

Det är alltid roligt med väntrum. På berörd plats satt det några stycken och jag började inte svära när jag bökade ner mig på en stol och tappade både jacka, väska och käppen i golvet, men hart när. Högljutt deklarerade jag om hur nedrans tafatt och drullig jag var och det är klart att de andra höll gladeligen med för vi satt ju där med samma åkommor. Det är faktiskt ganska häftigt att få igång samtal, det visade sig bli en både givande och rolig upplevelse. Direkt efteråt blev det kaffetår hemma hos en god vän och så var strapatserna slut för den dagen och Bamse blev glad när jag äntligen kom hem.

Det var igår och nu är klockan över ett i en ny dag – som sagt. Gomorron. 😀

 

 

2 reaktioner på ”Så gick en dag…

 1. Så spännande! Önskar dig stort lycka till.
  Har du fått ett datum nu?
  Min senaste åtgärd med operation (du vet vilken), där blev jag sövd. Det var som trolleri och kändes som ett ögonblicks verk. Helt fantastiskt. Jämfört med tidigare gånger då jag blivit sövd tyckte jag inte att jag kände mig drogad efteråt. Bara sömnig. Som om jag inte sovit ordentligt.
  Jag har testat allt. Blivit sövd, fått ryggmärgsbedövning och lokalbedövning ihop med andra ingrepp, och alla tre varianterna fungerade bra för mig.
  Om man är vaken brukar man ändå få lite lugnande, via dropp. Något som gör att man blir lite ”lullig” 😉
  För mig har det gått bra, vilket som. Det gör det säkert för dig också.
  Tänker på dig ❤
  Kram

  Gillad av 1 person

  1. Har inte fått något datum men står på snabbt intag om de får något återbud. Nu vill jag inte önska livet ur folk men lite vinterkräksjuka kan väl inte vara så skämmigt att önska.
   Jag vill vara vaken även om jag blir lite lullig, då kan jag dra en liten truddelutt som musik under arbetet.
   Kraaaam ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s