Bergalotts Bamse

Här är jag i egen hög person. Hög och hög… men när jag står upp når jag matte till knäet, (nästan). Varför jag fått mitt namn vet jag inte. Min brorsa hette Emil, det kommer jag ihåg fast det är fem år sedan jag såg till honom. Vi skildes åt när mina ordinarie tvåbeningar beslutade om det. Det var visst något med att den f.d. matten blev sjuk, eller hur det nu var. Under de här fem åren hos Bergalott har jag glömt det mesta.
20150903_132012Jag har haft det rätt så bra hos Bergalott och när jag nu får äran att bli publicerad med bild och allt, känner jag att även hon är bekväm med mig.

Det har faktiskt hänt en hel del här under åren. Det bästa jag visste var när vi var ute med husbilen. Då kunde jag, så fort dörren öppnades, hoppa ut och rekognosera terrängen. Sätta mina revir och hålla obehöriga på avstånd. Jodå, jag har attityd, det fick hon med sig och var väl medveten om den där dan för längesedan. Jag skäller inte men jag har en högtalare i magen som sänder ut varningar när jag är missnöjd. Bits gör jag också om det behövs. Jodå, men nu om dan har jag inte så många tänder kvar. Men de räcker för att hon ska dra undan den förbenade tandborsten som hon ideligen försöker få in i munnen på mig.

Efter en lång väntan idag, på att hon skulle komma igång med sin skånk, har jag nu varit ut och gått med henne. Hon inbillar sig att det är hon som går ut med mig men se, där tar hon miste. Det är jag som bestämmer när, hur och vart! Annars är jag förmodligen en hund som alla andra. Nej, det är jag inte alls. Inte som den där pittbullen med röda ögon som jag möter i farstu då och då. Han är ju inte riktigt navlad. Det ser jag och aktar mig noga. Skulle han få tag i mig så skulle det inte vara mycket kvar av mig. Jag förlitar mig helt på matte i det fallet för hon känns ändå väldigt trygg, på nå vis.

Så… nu ska jag se efter om hon har förplägat mig något tuggbart. Själv sitter tanten och pimplar påtår som hon kallar det.

Hälsar Bamse 😀

4 reaktioner på ”Bergalotts Bamse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s