Åldern tar ut sin rätt…

… och med den kommer en del nya upplevelser av mina reaktioner på olika saker. Bl.a har jag svårt med ljud numera. Tål inte höga ljud från vare sig radio eller tvn. Vill helst ha det tyst omkring mig men vill naturligtvis om kvällarna sätta mig ner och se på dumburken. Det där filtret som förut fanns i öronen är borta och tydligen har det spritt sig till ögonen också, för nu klarar jag inte av att se och höra hysteriska människor som sjunger och skakar på kropparna i nån sorts galen tvekamp om vem som kan sjunga högst och samtidigt dansa/ruska på sig så fettet gungar. Behöver inte gå in på vilket program jag menar för det vore kanske att förtala någon speciell. Men hysteriska, ligger nära till hands att kalla somliga tv-program.

Så bläddrar jag vidare mellan kanalerna och finner dem så nedrans ytliga och då tackar jag högre ort som sett till att Kunskapskanalen håller måttet. Informativa och lugna. Som igår då de visade hur det går till i finansvärlden angående uppköp av bostäder i större städer. Köper av sig själva, rustar eventuellt lite och höjer hyrorna så folk m-å-s-t-e flytta, eller låter stora komplex av hus och kvarter stå helt tomma. Rena rama karusellen bara för att ha dem som investment till sig själva. Köps och säljs för miljardbelopp inom skatteparadisen och ingen fan kommer åt detta. Varje stat har ansvar för att deras befolkning ska ha tillgång att bo någonstans, och så står det i FN-stadgarna om mänskliga rättigheter. I det här fallet har inte bankerna något att göra med fallen utan det är en finansmarknad där det köps och säljs inbördes till eget förfång. Sträcker sig över hela världen.
Ingen rolig information och trots att jag inte begriper hela upplägget så har faktiskt mina egna fantasier om bostadsmarknaden blivit lite bekräftade. Jaja, inte bara bostäder utan även stora och små industrier, statliga verk, land och skogar, vatten och elkraft.

Om någon kunde fatta vad som fattas sådana här gånger. Någon bredvid att ventilera med. Få någon annans synpunkt eller rent av visdom att kunna förklara lite bättre. Saknaden är enorm då, efter det som en gång var. Då vi var två. Men… man ska ju inte gnälla. Nänä. Skriver av mig istället.

Det var i går kväll det och nu på morgonen hörde jag på nyheterna att cancermedicinerna har gått upp i pris så det kommer att bli svårt med tillgången på dessa för ingen har råd att subventionera mera. Det är som att få en rejäl dagsedel på morgonkvisten. Jag blir så jävla arg för jag vet att även där ligger finansmarknaden bakom. Stora bolag som gör sig egen vinst på arma människor. Är det god affärsetik? Nej, och så här fungerar alltså vår ekonomiska värld idag. Kallas av många för ”den djupa staten”. En finansiär stat som behärskar alla stater. På detta reagerar jag med de skillnader som uppstår i dumburken där vi underhålls med hysteriska underhållningsprogram så vi i sofforna eller de med näsan i mobilen inte ska veta ett dugg om hur och vad som pågår i hela vår värld. Den värld som är oss given och att förvalta på bästa sätt. Nödbromsar har dragits åt naturligtvis och det är till syvende och sist den lilla människan som betalar kalasen. Hmm… plastpåsar för 7 kronor styck och hyreshöjningar som ökar och ökar. Hahahahhaaa… vi är förda bakom ljuset så det stänker om det och det beror på vår okunskap. Kunskap som ingen ska ha för då … ja, vad skulle hända då?

 

15 reaktioner på ”Åldern tar ut sin rätt…

 1. God morgon trots allt kära vän, för dj-igt är det du beskriver, jag såg inte programmet, stängde av mitt i det hysteriska ruskandet. Tur att vi är så gamla som vi är, kanske slipper vi uppleva de värsta konsekvenserna av allt pågående elände. Kram – nu ska jag ner i tvättstugan.

  Gilla

 2. Visst förändras vi över tid, eller ålder. Ljud tål jag, ljud jag gillar. Har radions P1 på stor del av dagen jag är inomhus. TV:n, där väljer jag programmen noga, ser inte mycket på TV.

  Kunskapskanalen måste jag ha bättre koll på. Ska se om programmet du nämner finns på svtplay, låter intressant. Har du läst boken Modeslavar av Moa Kärnstrand och Tobias Åkerblom? Jag tror det kan vara något som skulle intressera dig. 🙂

  Gillad av 1 person

   1. Knepigt! Du är välkommen in på min sida i alla fall 🙂 Trots att den haltar ordentligt i aktivitet numer!
    Oj, fick meddelande just nu att du är en följare – välkommen! 🙂

    Gillad av 1 person

 3. Jag halkade in på programmet och missade inte ett ord, snacka om att vi är lurade och så mycket de håller oss ovetande om. Världen ter sig bara mer och mer, jävlig, roffig med våra politikers goda minne. Alla håller de varandra om ryggen eller kliar varandras ryggar upp i varje regering i varje land. Jag är glad att jag inte hade den här kunskapen under uppväxten, snacka om att tappa all tilltro och hopp om en framtid.
  Kunskapskanalen är bäst, tur att den finns ibland. Annars spelar jag in intressanta program så jag har något att titta på när utbudet är botten. Kram ❤

  Gillad av 1 person

  1. Håll med om att det var lite av en chock och att det är beviset på att vi är okunniga så till den milda grad. Men det här är något som inte fanns när vi växte upp.
   Tänkte du på när hon FN-kvinnan höll ett tal i någon form av riksdag, där de flesta sitter med sina mobiler och glor i dem. En höll t.o.m. på att inhandla sig ett armbandsur. Fy faderullan. Inte klokt på en fläck. Jag är så arg över min egen okunskap och står nu handlingsförlamad med mina snart 73 år på nacken. VARFÖR gjorde jag ingenting????

   Gilla

 4. Ja, men vad skulle vi ha gjort? Allt det här har ju vuxit bakom ryggen på oss vanliga människor, våra politiker umgås ju med dessa stormyglare vid sina sammanträden, inte har de brytt sig om att varken reagera eller informera.
  Visst var det chockande att se dessa ”våra utsända” sitta där och inte lyssna, pyssla med privata saker. Tror det är så mest överallt, EU, FN, vår regering, riksdag osv, det märks väl på hur dåligt allt sköts. Ingen verkar ha kunskap eller intresse att ta reda på hur deras politiska val påverkar oss människor vårt samhälle i längre perspektiv än korta populistiska beslut.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s