Corona

Nu finns två fall i Finland som efter kontakt med Kina insjuknat med influensaliknande tillstånd. Och det är klart som korvspad att pandemier måste vi räkna med all den stund jordens luftrum, kan jag tycka, består av skållade råttor som ska än hit och än dit. Uttrycket om de skållade råttorna vet jag inte var det kommer ifrån, men förmodligen genom pesten.
När jag googlar på corona så finns det ett antal förklaringar utöver virus. Öl, bil, satelliter, seriemördare och fotbollsspelare. Jag googlade för jag hade något i huvudet om månen, rymden och ljussken. Kan någon förklara? Min hjärna står lite halvfull så där och behöver fyllas på så den blir full, för att få till en synonym i fallet.

Neeeej, nu vet jag. Sökte på Korona med K och det betyder solens yttersta atmosfär. Syns bäst vid månförmörkelse. Jaja, det är ju bara morgon här på min lilla planet. Visserligen varit ut på promenad med Bamsemannen men ibland hjälper det inte. Syreupptagningen upp till hjärnan är obefintlig, tycks det.

Eftersom tillståndet inte befinner sig i fas med övrigt så får fingrarna lite gymnastik i alla fall. Påfallande lugna och harmoniska denna dag då det är hög luft och lite solsken. Tårna som fick sig en duvning i går eftermiddag fröjdas och nästan kvillrar i glädje över omsorgen. Rengjorda och klippta tånaglar, insmorda sulor, slipade hälar. Väldigt skönt för en som inte längre själv, fixar en så basal sak. Men det blir bättre sen – sedan – så småningom – i framtiden – i vår – framåt sommaren…

😀

6 reaktioner på ”Corona

    1. Vartefter globaliseringen fortsätter så får vi räkna med pandemiers uppkomst och spridning. Kanske ända fram till den dag då inte längre människor skiljs åt av stora avstånd som oceanerna. Då vi alla står jämnlika då vi i vårt microkosmos har samma immunförsvar. Tja, bara en tanke 🙂
      Hälsa Murphy att han kan dra någon annanstans men inte hit – igen 😉

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s