Utsikt 10 våningar upp

När jag står där ser jag kråkor och skator på ryggen. Tänker hur de måste känna sig som har den tillgången att kunna veckla ut vingarna och glida ut i fria luften. Men så går tanken vidare om hur de lever och hur de tar till vara sina korta liv. Överlevnad, fortplantning, de försvarar sina ägg och ungar tills övermakten är dem ouppnåelig. Somliga fåglar har ju livslånga förhållanden men de flyger inte här under min balkong och kanske sådana kan känna tillgivenhet och kärlek, vad vet jag.

Känner just nu att jag är begåvad utöver som kan kverulera om fåglars liv. Jag kan förmedla via talet vad som är gångbart i livet. Erfarenheten, som jag tror även en kråka skaffar sig förstås, men hur går förmedlingen till?

Hur det än är så kommer jag inte längre i dessa tankar. Går inte att jämföra olika arters liv, för jag vill påstå att även jag är en art på klotet. En art som har utvecklat så mycket mer, trots att vi har mindre hjärnor än andra arter. Valens storlek på hjärnan borde vara bevis nog. Men… den, som alla de andra har inte möjligheten att plocka upp något mellan tummen och pekfingret. En del apor visst, men inte så utvecklad kompetens som människan. Är det då så att denna lilla manöver gjort att vi har utvecklats mest. Tumgreppet, eller är det något annat?
Jag tror nu inte att någon övre bestämmande makt har format utvecklingen i vilket spår den än har gått.

Men mellan tummen och pekfingret så ska jag idag gå och se en av de sista föreställningarna på årets revy här i stan. Har två gamla vänner som är med och därav en viss artighet att närvara ligger som en vänskaps-grej att med glädje anamma. Undrar just om kråkorna är artiga och vänskapliga? Jovisst är de det. Ger plats på inkommande landningar av kompisar när de sitter på antennerna borta på nästa höghustak.

Trevlig Lördag    😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s