Fingerjympa

Efter morgonpromenaden sätter hon sig vid datorn med kaffekoppen bredvid. Det syns på ansiktsuttrycket att hon inte har något innanför pannbenet som fungerar, så då får jag, en av hennes demoner, ta över och begrunda vad som kan tänkas komma ur hennes tio fingrar. Hon behöver, helt klart, en liten puff i ryggen. Jag, Gladan, ska tala om för henne att hon är duktig som ids hålla på. För jag vet att hon är ganska lat egentligen. Men pratsjuk är hon, det vet jag. Då blir hon liksom lite piggare till sinnes och hon träffade ju den där pratsjuke tysken med den lilla hunden vid morgonvändan med Bamse. Hans svada överträffar hennes, det vet jag också, för då avbryter hon och går hem ganska nöjd över tystnaden omkring sig.

Igår var hon och sjöng på förmiddagen och jädrar i min lilla låda så slut men lycklig hon var. Fick väl ur sig en hel del av frustration. Det är nyttigt med den där kören som bara existerar för dem som behöver må bra. Den kallas dessutom Feel Good – inga prestationer utan bara sjung, för böveln, och ta med euforin hem. Att hon sen föll samman, som en rutten potatis på soffan gör ingenting. Huvudsaken att hon håller igång.

Nu vet jag att hon ser fram emot fredag då teaterövningen återkommer. Hon som ska föreställa en coach har gett dem i uppgift att kunna sina texter. Själv har hon slutat spela teater för minnet har blivit så taskigt så hon t.o.m glömmer att äta. Tokfian.

Nåväl, jag ser nu att fingrarna knackat ner lite ord om just ingenting, och det bevisar att hon fortfarande har energin kvar. Nu kan jag lämna henne och övergå till att hejda de andra demonerna som brukar komma på besök. Figurera dörrvakt, fast det är dåligt betalt.

Morsning 😀

 

 

5 reaktioner på ”Fingerjympa

  1. Hoppas din dörrvakt fungerat under den här grå och regniga dagen; här snodde Molly en nyöppnad förpackning med leverpastej (skivbar) som låg inom räckhåll på frukostbordet; jag var ute några minuter och gjorde annat. Nu är hon lös i magen… Hoppas hon håller skiten i schack till nästa utevända sen eftermiddag… Jag har haft avlösning från hemtjänsten idag, Jessica som var både vänlig och trevlig, Jan gillade henne och jag gillade henne; hon hade dammsugit när jag kom tillbaka efter möte i stan. Diskussion om ett ganska långt uppdrag med redigering och en del översättning från engelska till svenska av material som jag en gång var handledare i. Ringrostig är jag, men språk klarar jag, och översättningarna från engelska är smärre ändringar och tillägg. Kul. Sköt om dig, håll demonerna stången men släpp gärna fram Gladan. Hon gör dig gott, och sjung. Det kan man ju göra ensam också. Kramar

    Gilla

  2. Å vad glad jag blir över ditt uppdrag. Ditt gebit och något att bita i. 😉
    Jodå, Gladan är pålitlig. Har alltid något positivt att komma med. 😀
    Kraaaaama ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s