Morrr morrr rrrr mooorrrr…

… är en ny teknik för att sluta prata för mig själv. Som regel gör jag det när jag finner att jag tänker negativt eller upprörs över något. Mun glappar med ord och Bamse undrar vad jag mumlar om. Han hör på tonen att matte inte är som hon ska.

Eller hur Bamse?
Jo, det är bättre att du morrar för då fattar jag direkt.
Blir du inte störd av det då?
Nää, jag bryr mig inte.
Jasså, men när du morrar är du ju arg.
Jaja, men du bits ju inte.

Just det. Jag bits inte. Ska ta och fundera över detta. När jag tänker på välfärden, sjukvården och politiken, rån och mord, terror och krig, hat och yttrandefrihet, så ska jag hädanefter morra. Undrar bara hur det blir den dag då jag ligger på långvården och personalen undrar om tanten hamnat på fel inrättning eftersom hon bevisligen låter som en hund.

Nåja, inte gå händelserna i förväg utan ta dagen som den kommer. Övning ger färdighet – tålamod är karaktärsdanande – förnöjsamheten en dygd. Kanske morrandet övergått till ett lallande som uppfattas som hälsosamt. Vem vet?

Nu är det färdigmorrat för idag och ingen har en aning om vad jag morrar om. Har inte heller spridit något negativt. Bamse är nöjd bara han får sina rundor och lite omvårdnad. Såååå förnöjsam, det lilla livet.

😀

 

 

 

 

7 reaktioner på ”Morrr morrr rrrr mooorrrr…

  1. Kul med det dialektala. La används även av mig emellanåt. Vi smålänningar använde även ett annat som få känner till. Sytelit… De är la sytelit 😀 Känner du igen det?

   Gilla

   1. Mycket troligt. Inte så långt emellan. Och det är klart att det är som idag – räcker att någon snappar upp ett ord så anammas det bums. Iaf av ungar 😉
    Bodde i Vårgårda ett tag och där lärde jag mig att Ja lät aa och Nej lät ää. 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s