Tiden är Vriden

20190703_101647[1]

När nu nattsömnen fallerar så är det för min del lika bra att göra natt till dag. Det rätar ut sig så småningom i alla fall. Kom att tänka på sommaren som var, då jag var till Fulufjällets nationalpark i närheten av Njupeskär. Varför ett träd växer så långsamt och att det vrider sig runt sin egen fot är det delade meningar om. Ger mig inte in i någon analys om det. Jag tycker bara att de är så ofattbart vackra.

Den här har, i min tankevärld, utsatts för många prövningar och dolt dem vartefter under sin långa och påfrestande levnad. Vridit sig undan för isande stormar – gömt eller glömt sina ljuva hemligheter när den stod i blom – gömt allt i sin stenhårda kärna.

Kan det liknas vid en människas liv? Klart det kan, säger jag självsäkert mitt i natten här i min kammare. Vi gömmer och döljer – vrider oss undan för obehag – vill inte störa fast vi förblöder – stelnar till slut med ett hårt hjärta.

Jösses va jag känner mig larvig som skriver så där. Men nätterna har en underlig förmåga att locka knäppa filosofier ur hjärnkontoret. Kanske det beror på att den sover egentligen och att det är inbillning att jag är vaken.

Nä, så här är det.

Sanningen är att jag fått i uppdrag att måla ett sådant träd till en spekulant. Den ska passa till hennes nyinköpta matta som går i svart och grått med några stänk rött i. Själv föreslog hon ett par flugsvampar. Bra idé eftersom det inte stämmer med en ros eller pelargon vid roten. Eller hur?

Småskrattar lite här för mig själv och det är möjligt att jag orkar ta tag i penslarna en dag. Puff i ryggen är kanske det som behövs och det gäller att vara lyhörd och fånga det som råkar komma i min väg. Annars blir jag väl lika vriden med tiden.

Gomorron på er 😀

2 reaktioner på ”Tiden är Vriden

 1. Ett så vackert träd, och dina filosofiska tankar ligger det mycket i, åtminstone för mig. Måla och låt någon flugsvamp stå där också, de är ju vackra de med – skit att du inte får sova, kan du vila på dagen? Sover också dåligt, och uppfattar att även Jan gör det – varför vet jag inte riktigt. Kram och god morgon!

  Gillad av 1 person

  1. Gomorron Margareta ❤
   Det gör liksom ingenting om tillvaron blir lite huller om buller för vila kan jag göra när helst jag vill.
   Det beror på skånken som värker när jag lägger mig ner och varför ligga och pressa – bara ta lite mer medikamenter och låta tankarna flyta på en stund. När jag så har ett motiv att komponera, bidrar det också till vakentid vid fel tillfälle s.a.s. Mattan är abstrakt i distinkta rutor kors och tvärs så jag måste avhålla mig från allt för mjuka linjer med mina, i vanliga fall, blommiga motiv. Ska bli spännande även för mig. Länge sedan jag hade lust och inspiration. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s