1 Februari 2020

20200201_090323[1]

Vaknar tidigt och får bekräftat att UK lämnat EU – Coronafallet i Jönköping är under kontroll och jag mår förhållandevis bra. Går ut på balkongen och finner att lördagens tystnad lagt sig över staden. Det sedvanliga bruset som annars tränger ända upp hit har lagt sig till vila tillsammans med alla de som under vardagarna jäktar omkring för att samhället ska fungera.

Utefter promenaden stannade jag och letade med blicken efter talgoxen som satt någonstans och kvintilerade. Omöjlig att se, men höra. Tänkte: Inte än lilla vän, det är för tidigt!
Stillheten under det grå himlataket lät oss höra dropparna från träden när de från grenarna släppte sitt grepp och plaskade i backen. Bamse var lycklig och det var jag med. Det var frid runt om oss och jag greppade känslan. Lät den flyta ut i alla kroppens delar. Drog in djupa andetag av den fuktmättade luften för att återställa balansen från torrluften inomhus.

Att behålla den här känslan under dagen är min uppgift idag. Som kontrast till gårdagens något hektiska, men, upplyftande teaterträff.

🙂

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”1 Februari 2020

  1. Jag hörde också talgoxen i dag när jag gav mig iväg på min promenad. Precis när jag kom ut genom dörren fick jag höra den, som ett litet budskap om att nu är våren snart här.
    Ha en skön kväll!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s