Det haltar sig sakta framåt

 

Har, för att få lite utifrån kommande influenser, läst igenom några obekanta bloggar. Ja, även de som kvicknat till på söndagsmorgonen av de redan bekanta. De artificiella samtalen vinner terräng hos olika grupperingar som anammar detta och som, vi/jag till åren komna, varit företagsamma att lära oss. Tänker på Dagny, vet om hennes närvaro i etern men har ännu inte varit in och läst något hon skrivit. Ska kanske göra det för hon borde med drygt 30 års försprång vet mer om livet än jag själv, eller hur? Livet i sig är en filosofi men det som händer i livet är bra mycket mer intressant. Var står vi – vad utsätts vi för – vad vill vi ge – vad behöver vi.

Här och nu får fingrarna ta över. De kanske vet mer än jag?

Idag blir jag bjuden på lunch kl 13 och ska ta med attiraljerna till omvårdnad av en fossing. Ja, hen har bara en sådan men den behöver omvårdnad den också. Dessvärre använder hen någon form av grötomslag och får väl se om jag åtar mig uppdraget. Livsfarligt att gå in med åtgärd ifall det skulle uppstå komplikationer. Det gäller för både hen och mig. Gamla erfarenheter av kloka gummor och gubbar kan väl vara bra för psyket men nymodigheter som desinfektionshämmande medel av senare vetenskapligt bevisade och klokare resultat borde vara bättre. Grötomslag… phust 😦  Somligt går i stå.

I natt som var gick jag in på nätet – tog mig in till berörd enhet inom vården och frågade var och hur långt jag har kommit i kön till operation. Frågade även om 3-månadersgarantin eftersom den är på upphällningen. Tanken slog mig att de kanske hör av sig sista dagen om att operationen är planerad ytterligare tre månader framåt. Det anser jag inte är en åtgärd i vad jag behöver, och jag tror dem inte mer än jämt. Använder numera kryckor för att ta mig framåt. Kryckor som jag fått låna av en gammal vän. För… vem skulle annars…?

Söndag och en bra dag här. Klart väder och sol hela förmiddagen. Skatorna har börjat bygga bo, det hörs hur de väsnas om bästa platsen. De tror i alla fall på att årstiderna har sin gång och att det är dags för fortplantning. Inga haltande system där inte.

😀

 

4 reaktioner på ”Det haltar sig sakta framåt

 1. Kram vännen, solen lyser även här. Jan har bytt till rena kläder för andra gången idag, jag tvättar… Tur man slipper stå vid sjöstranden och göra det. Hoppas du får besked om operationen, bra att du fått lånta kryckor, men skit att du behöver dem!! Ha det gott idag i alla fall, och akta den där foten…

  Gilla

 2. Foten gick bra. Inget blodvite och ligger nu med desinficerande omslag under några dagar. Nu får lymfan sköta resten. Ska försöka komma ihåg att ringa och kontrollera.

  Klappa tvätt på bryggor och skölja i upphackade isvakar – lut som frätte sönder skosulorna – nariga händer som inte läkte – självsprickor, ja, fy för den lede. Det var ett yrke för arma kvinnor för inte alls så länge sedan. Vet inte om det var ur en bok av Kerstin Ekman som jag läste om deras livsbetingelser.
  Alltså… det var inte bättre förr 😉
  Kram ❤

  Gilla

 3. Trevligt att läsa om dina funderingar 😊 På tal om Dagny, brukar kolla hennes blogg (http://www.123minsida.se/Bojan/99578368#comments ) o kan inte annat än beundra en 107-åring som skriver sgs varje dag. Visserligen kortare vardagliga funderingar, men dock! Gillar ändå bättre detta WordPress blogg-format, tycker den hon använder, 123? Verkar krångligare, eller så behärskar jag den illa… 😏 Ha en bra fortsättning på veckan!

  Gilla

  1. Tack midsommarros 🙂
   Ska gå in och läsa lite hos henne. Det kanske är för henne som så många andra av oss äldre som behöver den här ventilen till att lasta ur sig lite ditt och datt och även lite dutt 😉 Det artificiella samtalet är inte alls så dumt. 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s