Tisdag morgon

Kan inte låta bli att fotografera av morgonhimlen. Nu ger inte mobilen rättvisa av motivet. En för flammande morgonhimmel som nästan tar andan ur mig lägger sig inte på bild, som det ser ut i verkligheten. Annars hade jag lagt in den här.

Däremot kommer en bild på något som ytterst få har sett. Under och även efter kriget hade befolkningen matkuponger. Tror t.o.m. att de fanns kvar in i 50-talet. Nu har jag själv inte något minne av dessa eftersom jag var för liten.
20200204_074723[1]

 

Min väckarklocka stod på halv åtta men redan en timme tidigare klev jag ur bingen för att gnissla igång maskineriet och nu sitter jag med kalufsen full med papiljotter. Jaja, skratta på ni bara, men vad göra när testarna inte uppfyller ägarinnans övertygelse om att håret är människans prydnad. Vanligtvis döljs spretet under baskern, men det är tisdag och jag ska få ladda upp batterierna med feelgood-sång. Inte vill jag stå med baskern på, då heller!

Apropå hår så avslöjar det väldigt mycket hur en människa har det med hälsan. Det känner nog de flesta till. Så vi gör som katten – stilar sig för att inte avslöja svagheten. Erinrar mig min gamla Tusse som vid ett enda tillfälle under sitt 19-åriga liv blev tvungen att uppsöka veterinär. Hemma kunde han inte ta sig upp för trappen utan att oja sig men väl inom dörrarna på kliniken sprätte han omkring som den värsta tupp. Inte visa att han hade ont eller på minsta vis var svag bland alla dofter av och från andra eventuella fiender. Så är lagen.

Jag skulle förmodligen kunna koka soppa på en spik, eftersom så mycket rör sig i huvudet en stilla tisdagsmorgon.

😀
 

 

4 reaktioner på ”Tisdag morgon

 1. Jag är född 1940, så jag minns de där ransoneringskupongerna. Jag var så hemskt mager när jag var liten, så mamma hade extra kuponger på smör, socker och grädde, för att jag skulle gödas.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  /Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Aha.. då är du som min syster. En del av de här kupongerna står hennes namn på och hon ska få dem nästa gång jag träffar henne. Det var min bror som hade funnit dem någonstans i sina gömmor. Därav utdelningen så de nådde mig. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s