Skissat

Som jag nämnt tidigare, har jag för mig, så fick jag i uppdrag att försöka åstadkomma en tavla efter önskemål. Svart botten med gråa nyanser och ett stänk av rött. Max 24 cm bred. Ta mig 17 inte så lätt. Dels är jag ringrostig och sen att arbeta i små snäva svängar är jag inte alls tillfreds med. Men kolet har plockats fram och mina motsträviga fingrar försöker i alla fall. Proportioner och annat som kan kallas nödvändigt ligger ännu i dvala, men förtröstar mig med att en kråka kan få vara lika stor som ett flygplan på väg mellan Kiruna och Oslo.

20200204_202919[1]20200131_210023[1]

Vad som oroar i stunden är att när jag går in på min galaxy så står det phone på en och card på en, där det står hur mycket utrymme det finns kvar. Phone lyser rött och med det menas väl att det börjar bli knökfullt just där. Har fördelat mina bilder under olika album men den är röd i alla fall. GnGnööölalitegrann….

På tal om läten, har jag börjat använda ett nytt mantra när besvärligheter uppstår eller mörka tankar dyker upp som troll. Vet att jag har en rubrik om morrandets betydelse och det tar jag till numera föööööööör… det är en utmärkt tungövning när och om man vill ha en välljudande munhåla när man sjunger. För se, det måste man göra samtidigt. Låter inte klokt men det gårrrrr ta mig hundan inte att låta arrrrrg med ett sådant morrrrr. Och det viktigaste – Bamse blir inte alls orolig när han har en sjungande matte som morrar i dur istället för den där muttrande människan som lät som … hmmmm… en elak kärring.

Idag får jag besök av hon som vill ha en tavla. Jag bjuder på lunch och hon dammsuger mina mattor. Bra arbetsbyte enligt min mening. Ska förarbeta lite med att sopa mellan mattorna så det slipper skramla allt för mycket i röret.

😀

4 reaktioner på ”Skissat

 1. Jättefina kolteckningar, A-Lott !!! Om du nu är ringrostig, som du skriver, undrar jag hur bra dessa bilder skulle bli om du inte var det??? De är ju superfina som de är! ❤

  Gilla

  1. Gomorron 🙂 Har just varit in och röstat på en av dina illustrationer.
   Du är alltid så positiv och det fast du vet om mina tillkortakommanden 😉
   Igår var jag kaxig och rantade runt och letade efter masonit och fick med mig det hem, tillskuret och klart. Nu ska jag grunda på blanksidan. Det finns ju inga pannåer i den här storleken och tunt och smalt ska det vara för att få plats mellan två dörrposter.
   Kaxigheten igår gör mig benägen att hålla mig still idag. Hittills, fast morgonen är sen, har inte Bamse fått någon promenad.
   Kraaaaaaam ❤

   Gillad av 1 person

   1. Tack för att du bidrog med en röst 😀 ❤

    Jag ser det inte som att jag är särskilt positiv. Jag vill bara försöka styrka dig i att du kan, och att du har din unika stil att vara stolt över (fast det här vet vi ju båda två egentligen, och ingen av oss lever upp till att tro på den egna förmågan). Jag vet att ingen stil eller metod är bättre eller sämre än någon annan. Det sitter alltid i betraktarens öga … Att man förväntar sig något annat än det resultat som kommer fram, det är du inte ensam om. Misstänker att de flesta skapande människor har en inre bild som inte alltid kan uppnås … men det betyder ju inte att det är dåligt i andras ögon.
    Det är lätt att säga sådant här till andra, men att ta det till sig när man själv är missnöjd … det är en annan femma …
    Man kan vara rätt dum i sin klokhet 😉

    Jag hoppas att Bamse kunde få en promenad vart efter. Att du kom i rörelse igen … ❤
    Kraaaaaam

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s