Arg-Ann skriver igen

 

Vi smyger oss förbi Gladann som somnat på sin post vid tamburdörren. Jojo, vilken dörrvakt.
”Nu har hon fallit på sin post, eller hur”, viskar jag lite så där försmädligt, jag som inte gillar den där fjompiga människan som alltid ska va så där hurtig och gla.
Deppann nickar och hyschar åt mig och vi fortsätter in i lägenheten. Vi hittar Ann vid datorn där hon sitter och suckar över att inte kunna skriva något vettigt. Nu reser hon på sig och greppar sina kryckor och vi ser hur hon darrar i kroppen av sitt onda. Fot om fot tar hon sig ut till köket och fumlar med ena kryckan så den far i golvet när hon ska ta kaffepannan och fylla på av det kallnade kaffet. Den får ligga kvar ser vi, när hon nu omständligt sätter sig ner. Hon blänger på kryckan och förmodligen funderar hon på hur hon ska få upp den från golvet.
”Men nu är det allt bra synd om na” suckar Deppann och jag håller faktiskt med. Utan Ann har vi ju ingenting här att göra. Vi måste få fart på henne, menar Deppann och vi hjälper henne att få upp kryckan. Hon måste ju röra på sig för hur ska hon annars hinna ut med Bamse och sen gå ner till sången som hon gillar så mycket?
Vi ser till att hon tar sina mediciner som hon undviker bara för att hon får utslag på kroppen av dem, men hellre det än att ha så där ont. Nu rantar hon fram och tillbaka med kryckorna så maskineriet gnisslar igång. Hon t.o.m. morrar och det är ett gott tecken eftersom hon har det som sitt nya mantra när det är som värst.

Så där ja. Nu har hon fått på sig kläderna och ska ta sig ut. Sparkar till Gladann så hon vaknar och hon, fjompan, kvittrar till och följer henne ut genom dörren. Jaja, vi får se hur det går.
”Nu går vi in till mig och tar en kaffetår”, säger Deppann, och jag följer med henne in i sin lägenhet som ligger på samma våningsplan, dit hon blivit förvisad av Ann för ett bra tag sedan. Vi konstaterar att vi har gjort bra ifrån oss idag.

 

 

 

3 reaktioner på ”Arg-Ann skriver igen

  1. Ja, du Margareta, det är allt bra tur det. Men var finns de som hon helst vill ha omkring sig? Om inte annat för att ringa och tala om att de lever. Detta gör henne fullständigt galen av sorg. 😦

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s