Häng aldrig läpp

Aslög hälsade på nu i eftermiddag efter att jag varit i samspråk med copywriter, eller vad det heter. Enklare uttryckt: hon som hjälper mig att lägga upp det jag skriver i bokform.
(Aslög är en historia jag håller på med, men som legat i träda ett tag nu.)

Låter kanske lite märkvärdigt, och det är det. Inte för min vän copywritern, men för mig. Hur skulle det annars gå till? Gå till ett förlag är otänkbart. Inte bara för att det kostar skjortan utan att mina fria händer då måste lyda under andras direktiv. Det skulle jag kanske göra om jag var en riktig författare men det är jag inte. Ta kritik, skriva om, bli medveten om mina tillkortakommanden som jag vid 73 års ålder vägrar att vare sig ändra på eller medge. Hit men inte längre. Tänk så stöddigt det låter, eller hur?  Och varför inte?

När en god vän till mig började söka ett förlag som eventuellt skulle kunna vara behjälpligt med en liten sagobok som hon skulle använda i undervisning för förskolebarn, fick hon napp nästan direkt och de var så villiga. Bara det att hon skulle skicka in 40 tusen kronor till start av det lilla projektet. Både hon och jag bleknade och borta var hennes dröm att istället för att använda lösa blad, skulle få hålla en behändig liten bok i handen. Kanske sälja till någon förälder till självkostnadspris, vars unge absolut vill höra ”Sagan om Kajsa” om och om igen. Så skulle nämligen boken heta. En berättelse från det hon var liten unge och växte upp i Norrköping, då stadens vindar var lekplats och hur innergårdarna med utedass var ett paradis för bus.

Tiderna förändras och egenutgivning finns numera. En fantastisk möjlighet om man bara har lite mer kött på benen när det gäller datorer och deras finesser. Nu har jag väldigt magert av den varan både lekamligt och tekniskt och konstaterat att jag får ge upp. Alltså återstår att med största tacksamhet ta emot hjälp av en underbar människa och det är det som gör livet värt att leva. Att de finns, de där änglarna.

Men… en dag ska jag kunna även detta. Det har jag idag bestämt med förnyat hopp om att; häng aldrig läpp, för den kan bli hängande.
Bildresultat för stor underläpp
Bilden lånad från nätet

🙂 Gonatt

 

5 reaktioner på ”Häng aldrig läpp

  1. Tack, det gjorde jag. Så pass att jag inte vaknade till ordentligt förrens jag rantat runt ett bra tag med en krycka och letat efter den andra. Begriper inte varför de har fungerar som två lika poler. Stöter bort varandra på nå vis. Men till slut hittade jag den. Hade gömt sig bredvid gitarren och antagligen haft någon form av soaré i går kväll.
   Kram 🙂

   Gilla

 1. Överkomligt med 100 kr/st. klappat och klart. Förmodligen med hårdpärm kan jag ana.
  Och visst är det roligt att kunna ge bort en sagobok som man vet är både bra och uppskattad. Kajsa och jag spånar vidare i bokförläggardjungeln för att slippa ett så stort antal eftersom hon inte räknar med att den ska säljas över disk.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s