Tiden står still

 

Idag tisdag har varit blåsigt och kulet hela dagen. Tog mig ner på sången på förmiddagen, men blev tvungen att ta bilen för helt klart har vädret en inverkan på benpiporna. Annars tar det bara 12-13 minuter att gå. Några vårkänslor har inte tillnärmelsevis infunnit sig här omkring. Vare sig det gäller grönska eller annat som hör våren till och inte undra på – det är bara i mitten av februari. Tänk så bråttom vi har att åter befinna oss i vårens tid. Den tid så Bore släpper sitt grepp och det börjar droppa från taken och dagsmejan ligger som en blöt matta under fötterna.  När den första bofinken slår sin truddelutt och skatungarna för oväsen.

Här hos mig står tiden still. En underlig känsla. Längtar så intensivt efter att bli åtgärdad av svensk sjukvård, så jag håller på att bli snurrig. Kan inte längre hålla undan vad som behöver åtgärdas i en vanlig bostad. Igår bar jag hem färdigmat. Kunde aldrig tro att det skulle behöva gå så långt. Någon hjälp tänker jag inte be om för jag är född smålänning. Inte sedvanligt snål men envis och tjurig som en… jag vet inte vad.

I och för sig är detta på både gott och ont. Normalt tror jag att Bamse, om han varit hos någon annan, blivit tidsbestämd bortlämnad för länge sedan. Men inte med mig. Men tanken finns och har funnits.  Nu står han och tuggar nästan rå skinksnitsel. Bara det. Jag skär den i små bitar och värmer hastigt i micron. Då får han känna av både sitt ursprung av egen jakt och överlevnad, och av knähund i människans tjänst.

Efter sången sov vi i två timmar och nu börjar det äntligen bli kväller så vi får gå och lägga oss igen. Först lite titt i dumburken – kvällskissning – och sova igen.

🙂

 

 

2 reaktioner på ”Tiden står still

  1. Vad är det du väntar på för åtgärd av sjukvården? Operation, eller vad?

    Blåsigt och kallt är det, men jag tar mig en promenad varje dag i alla fall. Snödroppar finns i vår trädgård, har inte tittat efter så många andra vårtecken än… När förkylningen väl släpper sitt grepp om mig blir det litet längre sträckor.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s