Flow eller vad 17 det kallas

Igår var jag jättelessen. Hade det kämpigt med promenaderna och tyckte att livet var skrutt. Så mötte jag en man i entrén som höll upp dörren och vi kom lite i samspråk, så där grannar emellan. Han berättade att han bott i huset i 13 år och inte stött på mig alls och dessutom berättade han att han nu skulle flytta. Jaha, det var väl trevligt tyckte jag att komma i samspråk med en som jag aldrig sett. Trevlig liten gubbe i övrigt. Att han skulle flytta tyckte jag var förståndigt förstås, för han bodde i en liten två på 35 kvadratmeter.

Jaha ja, så idag när jag kommer från en lycklig stund med min lilla teatergrupp, så möter jag honom igen när han kommer ur den gemensamma tvättstugan när jag är på väg till hissen. Det ligger alldeles bredvid varandra dessa dörrar. Han säger att det är väl bra konstigt att han bott här så länge och att vi inte träffats tidigare och jag förmedlar och håller med och omtalar att jag bott här i tre år.
Eftersom jag är den jag är så sträcker jag fram kardan och presenterar mig och får hans namn tillbaka. Ingen av oss trycker på knappen för att fara vidare upp i huset. Samtalet fortsätter och jag talar om att jag just kommit från min lilla teatergrupp och då förmedlar han att han själv leder en grupp i samma förbund och hör och häpna – i opera – för pensionärer.
Sablar vad glad jag blev. Lovade att under hösten ta kontakt med berörd förening och testa på det här med opera. Ja, vad 17singen, en gång när jag började med sång så var det Otte Olsens Te Deum och det var ju så häftigt, så därav jag sedan fortsatte med sång under hela livet. Inte med opera men i de flesta andra genrer.

Är det flow? Inte vet jag men det är klart att jag då, när jag var så in i nordans lessen, frågade mig vad jag skulle hitta på för att komma vidare och lyfta mig lite inför kommande år. Jag är så pass mångsidig och detta kanske är något jag behöver. Vad vet jag?

Om ni kommer ihåg mitt gökur som jag tillverkade under trettondagshelgen så har det idag invigts i teatergruppen. Nu slipper jag ha det stående här hemma och faktiskt… jag saknar det lite – det gjorde mig glad. Skapandet – kreativiteten – engagemanget – mångsidigheten som tillfredsställer en orolig och ngt flyktig själ.

🙂

10 reaktioner på ”Flow eller vad 17 det kallas

 1. Vännen, din själ är inte flyktig, den är ihärdig och levande, den vill glädja och glädjas – den vill fortsätta leva och vara kreativ och hitta på ”gökur” av alla sorter!! Härligt med din nyfunna bekantskap, och opera!! Wow. Keep going, lady – du gläder mig.

  Gillad av 2 personer

  1. Ja, man måste ju tro på livet – bortom det som är. Hur ska det annars gå till? Fast det är ju en optimistisk utopi för vi kommer väl att falla som käglor om det inte går att få bukt med coronaviruset.
   L pratade ofta om det här, faktiskt. Vet inte och förstod inte hur klok och djupsinnig han egentligen var. Lite konstigt känns det. som om någon/t gav L en undermedveten känning om den globala framtid som han lyckligtvis slipper uppleva.
   Men jag är inte som L och tror att det löser sig på ett eller annat vis.
   Kram ❤

   Gilla

  1. Nä, jag tror inte på något högre väsen men jag tror på att gripa tillfällena i flykten all den stund den sammanstrålar med det egna önskemålet hur livet ska gestalta sig. På nå vis 🙂

   Gilla

 2. Ibland verkar världen väldigt liten, och dessa slumpens möten! (Eller att man inte har mötts tidigare.)
  Om det är flow, vet jag inte. Men nog sjutton är det härligt när sånt här händer.

  Gillad av 1 person

  1. Alltid roligt och lärorikt med nya bekantskaper tycker jag. Ibland uppstår den där fulländade känslan att mötet ligger på samma våglängd som ens egen önskan. Helst det oförutsedda som i det här fallet. 😀

   Gilla

   1. Jamen, visst är det härligt! Och jag har riktigt kommit ut i svängen numera, och träffar den ena härliga pensionärstanten efter den andra. Alltså, vi kvinnor är fantastiska!
    Okay okay! En och annan manlig individ finns det väl också… tror jag… jo bland bibliotekets personal om inte annat.
    Och numera när man är stammis där, blir dom ju mer eller mindre kollegor. Haha.

    Gillad av 1 person

 3. Det där betyder något. Vad kan man bara filosofera över. Men visst är det märkligt hur saker kan vända sig … 🙂
  Glad att du fick denna lilla kick av ödet 😉
  Kraaaaaaaam ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s