Vilodagen

Inte vet jag eftersom det är internationella kvinnodagen som borde engagera. Icke då. Här i min lilla lya står tiden still och jag har nog med den. Hela världen yvs över så mycket stora saker, så min lilla hjärna och mitt lilla engagemang är som en kiss i havet. Vi matas med underhållning – virus – krig – svält och f*n och hans moster, (det sista, som min pappa vidarebefordrade in i min barndoms grytlock).

Söndag – vilodagen. Dessvärre är alla andra dagar lika vilosamma. OJ, jag glömde. Det tar ju snart slut med det. Hur lätt är det inte att hemfalla åt numera invanda tankegångar? Bara en vecka kvar på semestern juuuuuuu. Sen börjar arbetet igen. Skönt! Börjar tankemässigt träna inför att komma i och ur taxin som jag ska åka hem med efter operationen. Hur krångligt ska det vara att få på vänster strumpa? Hur knyta skorna? Blir väl att ta fram pumpsen och gå kippskodd. Blir förmodligen inte mer is och snö, tack och lov. Nänä, inte ta ut något i förskott för det löser sig vartefter.

Bamse är inte på sitt vanliga pigga humör. Pep i natt och jag vet inte varför. Fattas bara att han… Neeeej nu är jag där igen. Måla inget på väggen i förväg. Ta dagen som den kommer. Carpe Diem. Men det håller jag inte med om egentligen, för hur har vi hamnat i den sits vi lever i. En värld med otroliga lösningar och uppfinningar – upptäckter – om vi tagit dagen som den kommer? Då kanske vi hade varit kvar i ursprunget med pil och båge och kvinnorna blev dragna i håret in i grottan för fortplantning. Ingen kvinnodag då inte.

Alltså… sammantaget är jag knäppast av alla för mina tankegångar har en benägenhet att glida utanför ramarna. Borde väl skriva om det som bokstavligt ligger framför näsan. Inte om urtid och teknikens framfart. Hur detta uppfattas av andra vet jag inte alls och ger blanka 17. Soppa eller gryta är gott det med, för att inte tala om ”smått och gott” i godisdisken i affären. Långsökt? Tja, det beror på betraktaren.

🙂

 

 

 

5 reaktioner på ”Vilodagen

  1. Hoppas Bamse piggnar till! Du har inte tid med en sjuk hund nu – du ska sköta om dig, och samla krafter och inte behöva oroa dig. Kvinnodagen skiter även jag i, och världen i övrigt gör som den gör, mig förutan – och dig med. Kramar på söndagseftermiddagen, vila.

    Gillad av 1 person

  2. Hoppas att det går bra med din operation och det gör det säkert. Jag har hur många bekanta som helst som gått igenom den med strålande resultat.
    Ha en skön fortsättning på söndagen!
    /Ingrid

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s