Omtanke

Igår tog jag mig ner till sången och blev tillfrågad hur jag mådde, eftersom jag förra tisdagen befann mig frånvarande då jag var på undersökning i Stockholm. Fick tala om att jag blir borta nästa övning också och det var ju bra iofs.
När övningen var slut så kom en sångarvän fram och frågade om jag ville att de sjöng något för mig när jag på tisdag ligger på operationsbordet ungefär samtidigt som övningen är, blev jag lite paff. Hann tänka: vilka människor det finns.
Tack gärna, sa jag för när vi sjöng min favoritlåt sist jag var med, klarade jag inte av att ta en endaste ton, för då hade jag börjat grina. Just då ville jag inte leva alls.
Då sjunger vi den för dig, sa hon och jag talade om att det är Gabriellas sång till livet.

Det här med den oförhappandes omtanken som ramlar in så överraskande tar mig med häpnad. Det finns så många ”tänkande” människor omkring – där man minst anar.
Lika har jag en vän som arbetar som medium. Hon skulle minsann skicka healing över mig hela nästa tisdag, omtalade hon i telefon i går kväll. För mig är det att tacka och ta emot, även om jag inte begriper så mycket av den ”grejen”, men förnekar den inte heller i sin helhet. Värmande tankar brukar nå fram, ja även över spacen då vi som håller på med det verkligen skickar både kramar och hjärtan för att vederbörande ska förstå omtanken.

Fick även i går morse ett mail från en patient som jag haft i många år. Hon ville bara höra av sig i största allmänhet och ville höra hur jag har det nu för tiden. Tänk. Jag finns i någons tankar som vill väl. Visst är det en bra erinran om att vi sätter våra stämplar över oss själva som antingen det ena eller också det andra. Ont eller gott, menar jag.

Omtanken om nästan, är i mina ögon något av det största. Har själv öst ur mig omtankar under hela mitt liv utan ifrågasättande av vad som krävts. Många gånger försökt att inte höra eller se, för att inte bli helt uppäten av mina egna energier förstås. Ändå har de räckt väldigt långt – det vet jag, och bara det gör att jag känner mig tillfreds idag och kan ta emot när jag själv behöver. Att det kommer från oförmodade håll är bara så jä..a underbart.

😀

 

11 reaktioner på ”Omtanke

    1. Jo, och när jag tänker efter så har jag för mig att jag i ett inlägg för länge sedan konstaterade att änglar finns. Har glömt vad som hände då men att det upprepar sig känns bekant på nå vis. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s