Fingerjympa

Vet inte hur många sådana här inlägg jag gjort. Borde ha numrerat dem från början. Få se vad fingrarna gör för rörelser idag. Att skriva i stället för att prata är väl inte så dumt? Babbla lite hit och dit om just ingenting. Det gör jag även om jag har någon att tala med – så de så. Men det är klart… ett givande samtal med någon levande på två ben istället för lilla lurventuss på fyra dito, är lite mer tuggvänligt.
Apropå Bamse så har jag under vintern sparat hans hår i en särskild påse för att lägga ut till småfåglarna så fort de börjar komma hit. Inte än, för då tar skatorna det och då räcker det inte långt. Han är liten men oj vilken varm och len päls han har (när han är nybadad). Bättre än dun måste även en liten pippi anse. Förra våren gav jag bort det till en flicka på landet men jag tror att de små kräken som bosätter sig i stan behöver det bättre.

Alltså… att skriva om ingenting borde fler göra. Inte behöver det vara särdeles intelligent eller samhällsorienterat, för det finns det uppsjö av. Inte så många som vågar lämna ut av sig själv i egna funderingar om livet i stort. Jag som nu är 70+ har massor av minnen och varför inte hugga något som flyger förbi? Vad var det nu jag tänkkkkkkkk…te på? Jo, mycket skrammel i liten verkstad. Hur kom det sig tro? Hmmm…
TANDLÄKAREN. Ska byta direkt när jag kommer hem för den jag gått hos och som jag blev rekommenderad att gå till, var just en sådan verkstad. Mycket skrammel på liten yta. Svindyrt dessutom. Nä, tillbaka till den andra där gick det undan.
Som gammal arbetare av den äldre stammen så tycker jag mycket illa om att det ska portioneras ut åtbörder som man inte kan fixa själv. Syftar nu på tandläkare. Suger ut varenda möjlighet till återbesök som t.ex när jag under året var tvungen att gå sex gånger hos hygienisten. Va f*n, jag har ju knappt det dubbla av det antalet i mun, ju! Inte så rikt begåvad som en kär vän som är lika gammal som jag. Hon har bara dragit ut två oxeltänder under hela sitt liv, plus två små lagningar. Hennes tandläkare har förklarat för henne att det beror på hennes Ph-värde i munnen. En sådan där onödig kunskap som fastnar hos mig. Tänk att det är så. Det onödiga sitter som berget men det som är inläst via skolböcker… suck.
Nåja, lite sitter där, men inte jagade vi efter fakta och inte sökte vi källor. Var det sant allt det där vi lärde oss? Hmm… Nu har jag inte gått på något utöver gymnasiet men livet har bjudit på många andra utbildningar istället. Både via skolböcker och via praktiskt arbete.

Summan av kardemumman är en bergalott som just nu har låtit sina fingra fått lite gymnastik. Filosoferande om just ingenting. Varför skriver hon inte om vad hon åt till middag och varför inte om vilket väder det är – mera konkret vardag s.a.s? Jo, ett kan hon tala om ur vardagen. Teatergruppen kan inte träna för träningslokalen är stängd p.g.a… ja just det.

Gokväller 🙂

 

2 reaktioner på ”Fingerjympa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s