Bort allt vad oro gör…

 

… bort allt vad hjärtat kväljer!
Bäst att man väljer bland dessa buteljer
sin maglikör.

Denna vers klingar inne i öronen. Bellman befäster för sin granne hur hen ska komma till rätta med oron. Var det den enda tillgången på 1700-talet vad gäller antidepressiva medel? Förmodligen. Jag vet nu inte hur stor tillgång det fanns med spirituosa på den tiden – för vanligt folk. Förmodligen samma statistiska struktur på det då som nu. Men, inte gjordes det väl någon statistik på den tiden? Men förhållningssättet ligger kvar och kommer så att göra. Oro ska inte få finnas. Oj, nu går min hjärna i spinn, för jag tycker att utan en viss ”oro” så faller en del bort av självbevarelse och åtgärder för det oväntade.

Det är morgon fredag den 13 mars 2020 och inte är jag orolig för det. Gammalt skrymt och skråmt som människan själv hittat på. Dessvärre har många en förmåga att vidareförmedla sin egen oro över till andra och deras problem i tillvaron. Ta för givet att: det ska n-o-g gå bra, t.ex. En av de rådgivningar/lyckönskningar jag fått med mig nu ang. operationen. Vaddå nog? Inte f*n är jag orolig. ”Nog” existerar inte hos mig vad gäller den.
Att vara förberedd är en annan sak. Det har väl en hel värld nu upptäckt att den inte varit. Inte ett uns av oro inför framtiden vad gäller något så abstrakt som virus. En vanlig harmlös människa oroar sig inte eftersom hen inte har kunskaper och inte kan se farorna. Finns de som kan, med stor medvetenhet om faror vad gäller globalisering och hur det kommer att påverka oss.

Vem har största oron? För min del tror jag att den lilla människan inte har fler bekymmer än att få mat i magen och någonstans att bo. Investerarna måste vara de som har den absolut största oron inför framtiden. Börsen. En och annan liten Svensson som lagt ner möda med att investera några tusenlappar, förstås. De som inte reagerat över att pengar i fysisk form är på väg bort och att alla kommer att ligga under klacken på bankerna. Samla i lador och madrasser är ute. Vi kan ju inte ens fö halva befolkningen.

Nämeeeen… Bergalott? Vad är det med dig idag? Det är ju bara morgon ännu och solen skiner och ute var det friskt. Bamse har somnat om och här sitter du och gnölar om den inre och yttre oron. Är det för att du sovit gott hela natten? Eller för att du kommit igång med kompisens tavlor? Den ena energin förtar inte den andra eller också tvärsom. 20200312_152602[1]

Ska bara få vara i svart/vitt/grått och lite rött. Men som min käre broder så en gång när jag hade en liknande hängde på utställning. ”Va f*n… målar du telefonstolpar?”

🙂

 

 

13 reaktioner på ” Bort allt vad oro gör…

 1. Måleriet ser ut att gå bra! Och oro, tja – lite orolig framför allt för Jan, men den enda oro jag har för din del är att operationen av någon anledning inte blir av. Det vore för jävligt. Annars, sköt om dig, vila – nyttja spirituosa om tanden behöver det – ha det bra över helgen. Vi är på Addarsnäs, födelsedagsfesten blev inställd. Kram

  Gillad av 1 person

  1. Oro för en annan människa är fullt förståeligt. Han skulle inte klara av att bli utsatt för virus i någon form, tror jag.
   Idag svarade jag rent intuitivt på okänt nummer och det var Löwenströmska som ringde och talade om att de har skickat ut sms till alla som ska besöka dem för åtgärder. Mitt tele.nummer hade den inte hittat utan sökt mig via google. Vilken tur.
   Vi som ska dit måste tala om och avboka om vi känner minsta lilla av influensaliknande symptom. Och det lovade jag att göra. Håller mig hemma och på promenader och har handlat hem så jag har även till det jag är hemma igen. Rena hamstringen Hehehehe… Ett skit att få upp grejerna för trappen i vestibulen bara. Men det lyckades det också. Dramaten tog ett litet steg i taget.
   Håll er på Addarnäs så mycket det går. Men jag förstår att ni måste in till stan för Jans skull.
   ❤ till både dig och honom.

   Gilla

  1. Jo, jag både vet och förstår det. Och av erfarenhet tidigare så kan de faktiskt försvinna och naggas i kanterna av annat. Vart tog de där miljarderna vägen för några år sedan t.ex? Har de återkommit i någon annan form måhända. 😉
   Jag är lite udda, om du ursäktar, för jag litar inte på banker. Använder den räntefria banken där en krona är en krona. JAK

   Ja, nu ser vi fram emot en fin helg. Här ska bara vilas, promeneras och laddas för nästa vecka. Ser verkligen fram emot den. 😀

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s