Snubblade på målsnöret

Kom fram och fick ett liten plastband om handleden. Träffade narkosläkaren och han var så snygg så jag tappade andan. Inkvarterades i ett rum och gjorde mig hemmastadd. Mkt trevligt. Solen sken där utanför och jag var såååå lycklig.

Då… kommer det in en rar sjuksyster och hälsar mig välkommen men hade något beklagande att säga: Det är så här att Västmanlands landsting har strypt alla operationer både hemma och de som vi ska utföra åt dem.

Många tankar passerade innanför hjärnbarken. Ska jag klappa ihop eller ska jag ta och hoppa ut genom närmsta balkong på den 7de våningen jag befann mig på eller ska jag ta det med humor? Bestämde mig för det sista och plockade ihop mina pinaler och beställde sjuktransport hem igen.

Väl hemma igen bytte jag bara om och åkte iväg till min fina systerdotter vilken har Bamse i sin vård. Här har kvällen tillbringats med god mat, whisky och glada skratt över vad folk har hittat på om toapapper-bunkringen som visats på nätet.

Som väl är har de kommentarer jag fått över fejjan och från människor som lyft mig framåt och uppåt gjort sig hörda och jag ser fram emot en vår – i alla fall.

Ont krut förgås inte så lätt. Bara så ni vet. Kram på er alla fina som tittar in här.

😀

 

10 reaktioner på ”Snubblade på målsnöret

 1. Jaha! Jag som inte haft tid för bloggen på ett tag, läste först att operationen skulle bli av (😄👍) och sen att den blev inställd! ALLTSÅ! Finns det verkligen nån reell logik i det hela? Eller är allt så styrt av rädsla att man egentligen slutat tänka! Kunde man åtminstone få reda på sånt innan man kommit på plats, fått plastband kring armleden etc!
  Skönt du verkar ta det med humor och sans, och gör det bästa av det.

  Har också läst att de över 70 inte ska få lov att gå utomhus! Diskriminerings-generalisering! Som Margareta skrev om. Nu har jag visserligen inte fyllt 70 än, men många av mina vänner har och det snörper ju allt socialt liv! Och nämn inte Facbook i samband med socialt liv. Den gift-bubblan vägrar jag befatta mig med.
  Min dotter frisören med egen salong, berättade att man kanske blev tvingade stänga sin rörelse! VA! Då är det väl mer relevant stänga typ Maxi där det kankrylla med folk!
  Som jag sa, då får jag under en period flytta hem till henne, för sitta isolerad i min etta mer än möjligen några få dagar, vore bland det värsta tänkbara.
  Vågar man gå till seniorshaken på fredag fm? Eller blir det inställt liksom flera föreläsningar jag hade tänkt vara med på?

  Kram på dig i alla fall! Fortsätt hålla humöret uppe! Vi har åtminstone varandra här på nätet. ”Min bästa vän = datorn” !?!?!?!?
  Och jag kanske kan få mer fart på romanskrivandet på kuppen. Kan behövas efter allt annat jag varit upptagen med de senaste veckorna. ❤️

  Gillad av 1 person

 2. Stackars dig att operationen blev inställd. När det var så nära tycker jag ändå de kunde släppt igenom dig. Inte särskilt smidigt. Märker att du är på gott humör i alla fall.

  Gillad av 1 person

   1. Men när du nu var så nära. Till och med träffat narkosläkaren. Jag känner verkligen med dig. Hoppas du får en bra helg i alla fall!

    Gillad av 1 person

   2. Ja, t.o.m. lilla plastremsan runt handleden. Men hade jag varit intagen för annat – finkan t.ex så hade det nog blivit andra bullar. 😀 Trevlig helg till dig också. Här blåser det snålt och himlen är grå men bakom den vet vi att…

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s