Snubblaren hemma igen

Nu har jag andats lantluft i tre dagar och är åter hemma vid egna stationära datorn. Har pratat med berörda parter på de två olika ortopedmottagningarna och naturligtvis är vi överens om att det är bara att se tiden an.

För skoj skull har jag försökt att googla mig fram vad en höftledsoperation kan kosta om man vill betala privat. Inte så att jag har de resurserna men jag fick för mig att jag ville veta. Och vet ni… det är lögn i helskotta att få reda på det. Hamnar på de mest underliga sidor. Fiskerullar i olika modefjanger och resor hit och dit och ja, jag kommer inte ihåg allt. Gav upp och frågade istället sköterskorna jag nu varit i kontakt med.
Inte så farligt, tyckte jag, när de höftade mellan 60 – max 90 tusen. Jag lånade upp mig i den summan för Bamses skull 2018 när han höll på att avlida av sin spruckna galla. Hahahaa.. den pengen skulle förstås sitta bra på mig själv idag, men så fasen heller. En hund kan jag låna till men inte på mig själv efter ett liv i arbete och med föresatsen att ha bidragit till samhällsnyttan.

Annat kul? Har läst igenom lite bloggar och kommentarer och tycker att det är verkligt trevligt att det även finns en virtuell gemenskap. Lade in om mitt misslyckande om målsnöret på min facebooksida och där det vanligtvis är väldigt tyst så kom en hel sjö av både svordomar och kärligt ömkande för min snopna och tilltufsade själ. Hahahaa… Det lättade omedelbart och alla kramar och hjärtan och pluttidutter är planterade längst in i hjärtat mitt, precis som allt kärligt deltagande här på bloggen.

Men en sak jag vägrar acceptera är att jag skulle isolera mig för att jag är över 70 år, det gör jag inte. Inte en susning. Tänker gå ut med Bamse – gå och handla när jag behöver, för inte 17 är jag igång klockan sex en morgon – åka till återvinningen eller bolaget när/om jag är på hugget osv.
Visa respekt med avstånd vid småpratet med andra hussar och mattar och i övrigt vara som jag brukar. Använda knogen på hissknapparna och tvätta mina händer som vanligt vilket jag alltid gjort efter handling. Ska kanske tänka till innan jag går t-i-l-l affären förstås. Ny lärdom och förhoppningsvis kortvarig. Men det här viruset kommer att ha och ta sin tid förstås. Önskar nästan att jag skulle få det så är det över sen. Jag betraktar mig som en friskus och tror mig om att överleva det mesta. Är både glad och innerligt tacksam att jag har bra fysik.

Här hemma i lägenheten, om jag stannat hemma efter utfärden till Löwenströmska, hade förmodligen alla mina demoner flyttat in och drabbat samman. Nu lurade jag dem med att åka vidare på stört, för att hämta/låna livskraft av de kära i Arboga som propsade på att jag skulle komma dit, så här råder friden. Bamse är nöjd och det är jag med. Nu går vi vidare på nya äventyr och tar dagen som den kommer.

🙂 Varm kram till alla er där ute i spacen!

 

 

6 reaktioner på ”Snubblaren hemma igen

 1. God läsnng, glad att du kan hålla humöret uppe, det goda alltså. Kram till dig från två utmattade som varit inne i Stockholm på Läkarhuset och lungröntgat Jan, via färdtjänst som fungerade. Allt gick så fort att jag hann boka om taxin två gånger, och ändå fungerade det. Nu paus, kanske kommer Mollys lillmatte vars gymnasium är stängt och hämtar Molly och kanske kan hon (hunden) stanna över påsk – vore väldigt skönt måste jag säga.

  Gilla

  1. Att ha en hund kan vara stressande, det vet jag nu när jag haft så sabla ont, och… det var lätt att tänka att han skulle få vara kvar hos Helena men vem ska då hålla mig igång? 😉 Då blir jag väl sittande som ett osmort läder 😀
   Hoppas du får en frist eftersom du behöver koppla av rent själsligt. Ge dig stunder alldeles för dig själv någon gång.
   Kram ❤

   Gillad av 1 person

 2. Tyvärr halkar jag efter ibland (som du säkert märker). Nu har jag backat lite på din blogg, för att försöka komma ikapp i ”ord och tanke”.
  Jag hoppas att du vet att jag inte glömmer dig, även om jag inte hör av mig så flitigt 😉
  Tråkigt att det blev som det blev … med allt … operation, viruselände osv. Men jag får en känsla av att du håller humöret uppe, och det gör mig glad 🙂
  Kramis ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s