Fick mig en funderare

Någon skrev om att inte tro att vad denne skriver, inte har någon betydelse. Om det nu inte har någon världslig betydelse så måste det ändå finnas en betydelse att denne någon och jag skriver? För skriver vi inte så finns vi inte, eller va? Prat och svammel är snart glömt men inte det skrivna ordet. Jaha ja, och till vilken nytta då, kommer nästa fråga. Enligt mitt förmenande har det ingen betydelse alls, lika lite som att jag emellanåt måste snyta mig. Men att skriva om just ingenting är det ingen som gör. Alla har en inbyggd tankekedja att ”här är jag och det HÄR är jag”. Jaget måste få ha sitt utrymme.
Med dessa svamlande ord har jag uttryckt att jag finns. Så de så! 😀

Nu har jag skrollat igenom lite av vad min följare och andra har tecknat ner och lagt mitt gilla att jag varit in och sett deras jag. Visst är det väl trevligt? Eller är jag dum i huvudet? Möjligt att jag missat någon efter att ha haft semester och tankat energier på annat håll, efter det snöpliga och ganska depressiva tillståndet jag hamnade i efter det negativa beskedet jag fick. Men nu har jag tankat kraft och känner mig jädrans uppåt igen. Igår kväll grät jag över mitt onda men idag är det glömt. Karantän och isolering är inget bekymmer för jag har ju fortfarande tillgång till bloggen. Den som hållit mig uppe så länge.

Men… beviset att den mänskliga kontakten är överbryggande vad gäller hälsa och ett fridfullt sinne, har även nått fram till Bergalott. Hon som är ett riktigt praktexempel på närvaro och kontakttörstande. Ingen ensamvarg som tror sig kunna leva utan andra. Men det har hon alltid varit medveten om.

Igår blev Bamse klippt. Nu ser han ut som en pudel och inte ett fyrbent troll. Dessutom börjar fästingarna vakna och ska ha minimal chans till överlevnad efter nagelfarande av misstänksamma händer. Utifrån balkongen skimrar Mälarens vatten, staden är tystare än vanligt, trottoarerna tomma, lika bland de åtta höghusen som rymmer så förskräckligt mycket folk. Tänk… 11 våningar med 6 lägenheter på varje plan X 8. Plus att på andra sidan gatan ligger fyravåningshusen med, troligtvis, ännu fler människor. Måste tillstå att rekommendationerna från hälsomyndigheterna nått fram. Så här tyst och stilla brukar det endast vara på lördagsmorgnar och söndagar.

Nu är kaffet slut i koppen bredvid och dagen ska innebära den sig bör. Övergå till nästa och nästa och nästa mot vår… eller hur?

🙂

 

 

 

 

 

 

6 reaktioner på ”Fick mig en funderare

  1. Lika tbx. Du fick mig att fundelera. Varför skriver vi? Kunde bara gå till mig själv förstås. Men kom ihåg att det är din blogg jag går in på direkt fast det handlar om mat som jag inte är ett dugg intresserad av men det finns så mkt annat smått och gott OCH att bara höra av dig – vad det än nu är – din vardag – hur det är omkring, och så Jan förstås och din frivilliga egnahemstjänst. 🙂
   Krammmmmmmmmmmm ❤

   Gilla

 1. Sedärja she’s back 🙂
  Jag tycker att det är skönt att läsa någon som inte hela tiden har en agenda med sina inlägg. Jag blir så trött på förståsigpåare, hemmapolitiker, m.m, som ofta kommer upp i resultaten då jag försöker låta wordpress hitta bloggar åt mig. Tankegångar, svammel och vardagliga ting vill jag läsa om. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack, det var trevligt att höra – alltihop 😀
   Trevlig helg på dig också. Ut med kameran och fånga något intressant. Inte blommor väl 😉 Det flödar över av sådana på bloggarna och iofs är det trevligt men de ser likadana ut varenda vår. Eller också är jag sotis för jag har bara sett någon enstaka blåsippa. Nä, tacka vet jag rostiga hänglås och sådana där bilder med linjer som flyter utanför ramarna. 🙂

   Gilla

 2. Så klart skrivandet har betydelse! Det kan fylla många funktioner – underhålla, trösta, ge insikt osv. Varför skulle det annars finnas böcker och författare som vi läser?

  Gillad av 1 person

 3. Nu blev det en funderare på en av mina vänners bloggande, och dels mitt eget. Vännen i fråga Beskrivarblogg, har med sitt skrivande efter många år givit ut en bok om just hennes liv i spelberoendets oändliga frustration, och hur den nu ligger som bok – ett komplement i debatten om just spelberoende.
  Nu tyckte hon att hennes skrivande på bloggen inte har något av värde liksom, och då ville jag protestera eftersom även ett bloggande har sitt värde. Hennes bloggande i just det specifika ämnet är en skatt i det hänseendet.
  Nu är det gjort och gå gärna in och läs henne. En fenomenal svenska och uttrycksfullt skrivande är en lisa för mig, även om ämnet hamnar i vardagen där vi, de flesta av oss, befinner sig i.
  🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s