Ingenting att göra…

… så kan man alltid måla ett bord. Och jag har ju enligt förra inlägget inget annat för mig utom att fullfölja pågående projekt med målarburken. 😉

20200328_182700[1]

Nu har det torkat och mina året-runt-tomtar får inviga sitt nya revir. Vansinnigt egentligen att måla svart/vitt men vaddåååååå… fanns ingen annan färg på lager så…
Bordet inhandlades för 20 kronor för något år sedan och har i stort sett varit lite outstanding s.a.s. Nu får vi se hur långlivat det  blir, på ny plats och tomtar på loftet.

Jag är inte van vid de blå tonerna i heminredning. Har alltid hållit mig till grönt/gult/brunt och rött. Men soffuslingen köpte jag rakt av på nätet och den är grå. Inte en fläck och knappt använd. Dessutom till ett pris som tenderar bordets med ett par extra nollor.
Nu har jag ett bord för mycket och det är inte ens mitt, utan dotterns. Hon härbärgerar det här hos mig tills …  Nåja, det finns ett källarförråd, (undrar vad jag har där), inga bord väl? Naaäääjoo ett glasbord till balkongen. Rotting och två stolar till. Vill nån ha går det att hämta alldeles gratis.

Det här med mat… jag har gjort en paj idag. Spenat, ärtor, majs och dessutom kantareller som låg längst in i frysen. Färska grönsaker har jag inget hemma av och måste väl ta en sväng till affären för att befrämja vitaminintaget. Och sen då?
Var inget mer just nu, kan tro.

🙂

7 reaktioner på ”Ingenting att göra…

 1. Fint bord och god paj – här åts också paj, men färdigköpt, sådär. Den gick ner – nu ligger Jan i sin säng och jag sitter en stund i lugn och ro, utan att behöva bry mig om mera än mig själv. Sköt om dig, handla försiktigt, kram

  Gillad av 1 person

 2. Efter en uppvakning av det röriga slaget … hur mycket är egentligen klockan och Frasse som pussas och maken som det är knäpptyst ifrån i det lilla sovrummet han är förvisad till. Visade sig att jag virrade till allt på grund av sommartiden. Så Frasse kom ut tidigare än vanligt och maken sov så gott när jag kom farande. Han sover i lilla rummet, tänker ifall han blir sjuk under natten, så ligger han inte och flåsar på mig. Mycket som är konstigt med den hör förbenade osynliga fienden. Maken har dock fått flytta in i vår stuga efter en vecka i ungarnas.
  Bordet blev snyggt.
  Kramsingen!

  Gillad av 1 person

  1. Något som jag funderar över är hur länge viruset lever utanför sina värdar. Har du hört något om det. Apropå något helt annat än sommartidsförvirring och målade bord 😀

   Gilla

 3. SVT
  Coronavirus kan leva i flera dagar utanför kroppen
  UPPDATERAD 3 MARS 2020PUBLICERAD 3 MARS 2020
  Coronavirus är ovanligt seglivade. De kan leva i upp till fem dagar på hårda ytor utanför kroppen, enligt en färsk rapport från forskare i Tyskland.
  Rapporten är en sammanställning av flera olika studier som undersökt överlevnaden på olika slags coronavirus. Den är gjord av en tysk forskargrupp i Greifswald och presenterades i februari i år. Rapporten visar att coronavirus av olika slag verkar vara mycket livskraftiga då de hamnar utanför kroppen. I alla fall i laboratoriemiljöer, där testerna gjorts.

  Det nu aktuella viruset, som benämns sars-cov-2, är dock inte med i studierna, men det finns ingen anledning att tro att det beter sig annorlunda än de andra coronavirusen, enligt Niklas Arnberg, professor i virologi vid Umeå universitet.

  – Man kan nog räkna med att det beter sig ungefär som de andra, säger han.

  Fem dagar på metall
  Olika material, virussorter och temperaturer är listade. Exempelvis överlever sars-cov, en snarlik virustyp till det virus som sprids nu, i fem dagar på metall i rumstemperatur. Efter fyra dagar på trä och glas och i fyra till fem dagar på papper är samma virus också fortfarande aktivt.

  Det innebär att dörrhandtag, ledstänger, knappsatser till port- och pinkoder och andra ställen som många tar på kan lagra smittämnen från coronavirus under ganska lång tid.

  – Detta är ovanligt för den typen av virus som är höljebärande, vilket innebär att viruspartikeln är inklädd ett lipid- eller fetthölje.

  Mer osäkert med lastbil
  En och annan har nog undrat över hur paket och försändelser från virussmittade länder kan ta sjukdomen med sig. Med de nya rönen i rapporten i beaktande tycker Niklas Arnberg att man kan vara lugn med både båt- och flygfrakter. Båt från exempelvis Kina tar så lång tid, och även om flyg går fortare så tar sannolikt både temperatur och lufttryck kål på viruspartiklarna. Men lastbilstransporter, från exempelvis Europa, skulle rent teoretiskt kunna ta sjukdomen med sig.

  – För säkerhets skull kan man spreja med sprit eller desinfektionsmedel.

  Det spelar också roll hur mycket smitta en virushärd innehåller, förklarar Niklas Arnberg.

  – En viruspartikel överlever nog inte ensam så länge. Men en större mängd virus kan leva längre.

  Lätt att döda viruset
  Han konstaterar att de åtgärder som olika infektionskliniker i landet nu vidtar, med tält utanför själva huset för provtagning, är helt i linje med resultaten för studien.

  – Annars skulle de få desinficera hela lokalen.

  Men den goda nyheten är att det är lätt att döda viruset. Sprit fungerar, liksom tvål eller andra fettlösande medel. Eftersom viruset har ett hölje av fett så inaktiveras det av dessa medel, förklarar Niklas Arnberg.

  – Man ska tvätta noga, och inte snåla med tvålen. Sprit fungerar också. Det inaktiverar viruset jättefort, några minuter räcker, säger Niklas Arnberg.

  Folkhälsomyndigheten känner till rapporten, berättar Karin Tegmark Wisell, chef för avdelningen för mikrobiologi på Folkhälsomyndigheten.

  Smitta från föremål inte klarlagt
  Ändå skriver myndigheten på sin hemsida att det ännu inte är ”helt klarlagt hur länge viruset överlever utanför kroppen men preliminär information indikerar att det kan överleva under begränsad tid och endast under särskilda betingelser”.

  – Det är fortfarande inte visat att smittan kan föras över från föremål till händerna, säger hon, och förklarar att de tester som rapporten grundas på är utförda under väldigt specifika förhållanden i laboratoriemiljö.

  – Om vi får underlag som visar att smittan sprids den vägen så kommer vi att gå ut med det.

  Hon håller dock med rapportförfattarna och Niklas Arnberg om att handtvätt och sprit är utomordentligt effektivt mot smittan.

  – Viruset är väldigt känsligt för det, så det är viktigt med god handhygien, det går vi ut med, säger Karin Tegmark Wisell.

  Gillad av 1 person

  1. Aaaaa… visste väl att om någon visste så är det du 🙂 Tack, nu ska jag kopiera och skicka till den jag resonerat med angående det här. Kraaaaaaaam ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s