Liten rapport från Kalix

 

De flesta är som vi är
fast vi inte är som vi ska
därför att vi inte blev som vi skulle

Idag hörde jag av en gammal vän som ringde. Hon kommer långt uppifrån Kalixområdet och har kontakt med flera sammanslutningar där uppe. Själv sitter hon i min hemstad och har i stort sett levt hela sitt vuxna liv här. Men kontakten med barndomsvänner och andra där uppe har hon aldrig släppt. Nu har hon en padda som hon delgiver och delges en massa minnen och vad som tilldrar sig hemmakring.

I den berättade någon där uppe hur de skulle få gamle Olle 89 år att inte gå till den pyttelilla Konsumbutiken i byn, med en yta där det är så trångt att två rollatorer inte kan mötas. Han ombads att hålla sig hemma och han fick ett bryderi eftersom han nu skulle skriva en veckolista till de som skulle handla åt honom. Visste inte alls hur mycket mjölk han skulle kunna behöva och han funderade länge och väl, och kom till slut på den geniala idén att utesluta mjölken alldeles på listan, för se, den kunde han gå och handla själv lite då och då. Jomenvisst!

Harmlöst och det går bara att le lite lagom åt gamla seder och bruk – svårigheten att slita sig loss och inse allvaret som pågår omkring, eller förstå att skydda andra genom att hålla sig själv i skinnet. Själv går jag ännu till affären men med munskydd och handskar. Personalen ler mot mig och ser mer än vanligt glada ut.

Jag vill och måste tillstå att det sätt på vilket Sverige intar sina positioner är bra. För motsatsen skulle vara att vi alla skulle sitta instängda i våra hem. Inte gå utom dörren utan tillstånd. Hujedamej.

God Måndag 🙂

 

 

 

3 reaktioner på ”Liten rapport från Kalix

 1. God morgon! I går cyklade jag ut till Ikea och beställde och betalade för en ny säng. Det var väldigt glest med folk, och ur kundperspektivet var det väldigt skönt. Även när jag bortser helt från virus-perspektivet.
  Visst kan man vistas utomhus, även om det är kallt så man nästan storknar – vilket ju också är ett knepigt perspektiv att se på saken. Det är ju ändå plusgrader. Om än få. Men vinden är inte kul, och får det att bita i kinderna.
  Och man har ju värmedyna att lägga sig på när man kommer hem, och tjocka tröjor och täcke!
  Hur jag nu lyckades komma över på det ämnet…
  Har väl inte vaknat ordentligt ännu. 😁

  Gillad av 1 person

  1. Gomorron 😀 Din gamla trogna säng försöker väl bevisa hur bra den ändå är? 😉
   Håller med dig om den kalla vinden, men kanske den är bra att ta dö på virusar i största allmänhet. Frisk luft du vet… ?
   🙂

   Gilla

   1. Gomorron igen! Värst, som det är ena dagen sen är det nästa! Sängen! För hård och för smal för mitt tycke. Annars inget fel på den.
    Jag tror nog med på sol och värme, men – förstås också – på frisk luft. Massor av frisk luft! Men den behöver ju inte vara nollgradig och komma med racerfart. Det blir lite för mycket av det goda. 😉
    Men det blir säkert varmare snart. Successivt. Därmed skönare och skönare att vara ute.
    Och viruset kommer snart att börja dra öronen åt sig. Absoluta!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s