Åre sälen vemdalen m.fl

 

De stora skidanläggningarna stänger i påsk

Troligtvis kommer ett ramaskri att eka över landet hos de som bokat en trevlig och livsnödvändig skidsemester i de vita fjällen. (Detta är ett antagande uttalat enkom från mig.)
För att rucka lite på ett livsmönster och att inte inse sin egen dödlighet eller andras, går naturligtvis att diskutera. Det är även svårt att bedöma utifrån min horisont, den som har några år på nacken och varit med om ganska mycket. Och ändå inte.
En vän till mig lade ut en talande bild på nätet, troligtvis från ett flyktingläger, där det sitter en kvinna med ett litet barn i en pappkartong bredvid sig och rubriken löd: Alla har inte ett hem. Så fjällresor och pappkartonger vill jag påstå är ytterligheterna som är alldeles utmärkta medel att ha i åtanke.

Skillnader i stort och smått; så kan jag förmedla att stå och sjunga med sig själv hemma på rumsgolvet kontra vara med fysiskt är inte alls så tokigt. Den tekniska lösningen gick bra och jag har ju sången som friskvård, så det var inte konstigare än att utföra gymnastiska övningar från en video. Som grädde på moset kunde vi även prata med varandra emellan sångerna. Bra initiativ av körledningen.

Sitter just nu och väntar på att den verksamma substansen i medikamenterna ska göra entré ända in i vänstra höftkulan, så Bamse ska få komma ut någon gång.

Gomorron 🙂

 

En reaktion på ”Åre sälen vemdalen m.fl

  1. God morgon! Är väl kanske dags nu att kika efter hur dagen verkligen ser ut. På utsidan av persiennerna. Man har trots allt tak över huvudet. Värme, ljus, el och vatten. Mat för dagen. Men får väl slinka över till Ica efter frukost och komplettera med det där fullkornsriset som hade tagit slut.
    Nä, varför klaga och gnälla och oroa sig? Att konstant gå omkring och vara rädd varken hjälper eller är särskilt hälsosamt. Immunförsvaret svarat negativt på sådana känslor och tankar.
    Istället! Glädjas åt den tid man nu har för att skriva, läsa, pyssla i lögenheten, dansa till zumbavideos – samt alla man kan nå via telefon och internet. Och det är ganska fridfullt att handla på tidpunkter när butikerna är tämligen tomma på folk.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s