Det var en gång…

… en liten flicka som bestämt uttryckte att hon ville heta Onta. Det bestämde hon redan när hon var i koltåldern eftersom det långa dubbelnamnet var en omöjlighet att uttala. Det berättade hennes bror efter nästan 70 år, som vid tillfället var med vid dispyten hon hade med mor och far.

20190414_143524[1]

Här är hon förmodligen en bra bit under tio, för hon har kort på sig när hon var tio år och då hade hon långt hår i hästsvans.
Platsen är på västkusten någonstans, dit mor, som hade bil och körkort, tog hela familjen iväg på utflykt, från det småländska höglandet ut till kusten.
Det var då om dan och nu är nu, som visade sig bli en lång och innehållsrik resa.

Utmaning om ungdomsbilder på facebook förekommer nu om dan, men inte tänker hon lägga ut något där. Nä nä, men här i en liten krets (men ändå officiell) kan det bara vara trevligt, tycker hon.

😀

8 reaktioner på ”Det var en gång…

 1. Vilken fin bild på dig, Onta – undrar varifrån du fick det namnet? Jag hade en gång en docka, trasdocka, och hon hette Kultamanka – varifrån jag fick det vet jag inte, och inte vet jag vart hon tog vägen heller… Ett härligt foto i alla fall, och ett fint namn på dig

  Gillad av 1 person

  1. Namnet på din docka väckte lite funderingar hos mig: Kulta = guld (även älskling) på finska, men får inte ihop det med ’manka’, Manta däremot skulle vara en motsvarighet till Amanda. Trasdocka igen kallar man åtminstone i Finland för Molla-Maja (på finska -Maija). 😊

   Gillad av 1 person

  2. Midsommarros skriver så här angående din docka.
   ”Namnet på din docka väckte lite funderingar hos mig: Kulta = guld (även älskling) på finska, men får inte ihop det med ’manka’, Manta däremot skulle vara en motsvarighet till Amanda. Trasdocka igen kallar man åtminstone i Finland för Molla-Maja (på finska -Maija).”

   Gilla

 2. Visst är det trevligt med bilder från förr, och det här var en härlig sådan. Ger en somrig och lycklig känsla 😀
  Intressanta kommentarer om namnet. Det första jag tänkte var, ”vilken härlig och kreativ fantasi”, för jag kan inte få till att Anna-Charlotte kunde bli Onta.
  Jag har själv lite namn-minnen. Vet inte om jag skrivit om det? Om inte ska jag nog göra det. Detta fick skrivarlusten att vakna 😉
  Kramisar ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s