Påskafton

 

Här sitter jag och skriver. Ingen dålig sysselsättning för jag gillar att vara själv men inte ensam. Något som Christer Henriksson alldeles nyss sa på Tvn. Passar mig perfekt så att kommunicera via enbart ord fast jag normalt har ett behov av att pladdra så det osar om det. Men, det är då det. Brukar inte vara så länge. Blir fort trött numera, även på det. Kanske det är; att som 70 plussare har det mesta blivit sagt?

Telefonen ringde runt tvåsnåret och min vän en trappa upp ville att jag skulle gå ut på balkongen om några minuter, vilket jag gjorde. Då kom den här.

20200411_135742[1]

Uppackad och klar såg det ut så här. Jättegott och potatisen var alldeles het.

20200411_140229[1]

Jodå, vi kan, vi svenskar också. Det här var lite oväntat för min vän där uppe brukar inte vara så impulsiv. Tillhör den lugna och mer balanserade personen, som håller mig på jorden. Men i de lugnaste vatten går de största fiskarna och visst kommer jag ihåg henne på scenen i ett revynummer som rev ner skratt och applåder.
När jag tittade på programmet om Christers vandring på teatertiljorna så avundas jag, inte honom, men att jag inte gjorde detsamma. Men är nöjd att jag hittade dit på senare år. Gott nog.
Jag som aldrig pratar mat tillåter mig detta nu när det är påskafton och med det vill jag bara önska att alla mår bra och att ni har det så bra som möjligt.

🙂

7 reaktioner på ”Påskafton

 1. Härligt att ni har varandra – hälsa Siri så gott! Jan har just lagt sig, vi har tittat på SVTplay – husdrömmar på Sicilien – rätt kul, men oj vad pengar de tycks ha… Hoppas det fungerar för dem även nu. Kram på dig, önskar dig en god natt!

  Gillad av 1 person

 2. En trevlig och omtänksam granne du har😊
  Även jag trivs FÖR MIG själv, jag har inte vant mig vid sättet att ersätta ensam / allena med ’själv’, inte förknippar jag heller ’ensam’ med ngt negativt… Det kan ju också vara ett medvetet val ibland. Lite som att vi omskriver ’död’ med att ’sova in’ / ’gå bort’. Av ngn anledning assocerar jag sådana ’själv’ (’jag åt lunch själv’) med den åldern då barnen vill ’själv’ 😏 Men det beror säkert på att jag som finlandssvensk talar en mer gammalmodig svenska 😉 även kallad ’muminsvenska’ 😊
  Men visst är det skönt ibland att få rå om sig själv, oberoende om man uttrycker det mer ålderdomligt eller på ett mer modernt sätt, så länge det är frivilligt o det inte blir för mycket av det goda!
  Ha en bra Påskdag 🐣i önskat sällskap 🐥

  Gillad av 2 personer

  1. Bara det att jag varit isolerad under de senaste tre åren iom att jag inte fungerar fysiskt som sig ska. Med det följer att det blir ödsligare och ödsligare med närvaro och kontakt med andra. Ingen ringer på dörren av fysiskt material och med det är det ensamt inom fyra väggar. Har ju min Bamse förstås 😉
   Nu har jag skickat ett brev via 1177 till min doktor och bett om dynamit/dunder så jag kan röra mig som folk iaf.
   Vågar blottlägga mig själv ganska bra tycker jag, och ett tag använde jag mina inflyttade demoner att skriva i mitt namn. Riktigt roligt OCH läkande.
   Fortsatt skön Påsk och vårda muminsvenskan. Älskar det ❤ :-))

   Gillad av 2 personer

   1. Jo jag vet nog också vad det är att vara ensam, delvis anser jag att det är skönt (introverta jag) men ibland känns det trist att inte ha goda vänner att tala med (tidvis har jag levt ensam, nu med min gubbe, men han är inte en grubblare som jag). Jag förstår nog att du kan känna dig ensam om du har fysiska begränsningar och är glad att du ändå har Bamse. Både hundar o katter kan nog inge tröst o glädje, men ibland kanske man önskade någon att tala med, som också skulle svara och framföra sin åsikt. Du är nog bättre på att vara öppen än jag, men jag har smått börjat öva mig 😏Tycker annars det också är givande att läsa andras bloggar o att sedan ibland ’diskutera’😊 Hoppas doktorn ordinerar sådan ’dynamit’ att du lite kan röra dig mer bland folk och förhoppningsvis smärtfritt också!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s