Innan tankarna kommer

 

Sätter mig vid datorn för att ur en någorlunda ren och utvilad hjärna se vad fingrarna vill just i stunden.

För en stund sedan, låtit solen ute på balkongen, och med kaffekopp i handen, fick de värmande solstrålarna lägga sig till ro över ansiktet – tro att det så här dags på året inte längre ska behöva komma något vitt ovanifrån. Nedanför ligger ännu fotbollsplanen tyst, där ungarna från småskolan brukar spela boll och andra lekar. Tallkronorna sveper i den blåst som är, men verkar inte så bitande kall som den varit i flera dagar. Kanske har det vänt och kommer söder ifrån. Vad vet jag som står mot öster och i lä. En tanker är på väg in mot hamnen. Ser ut som en liten barkbåt ute på fjärden och jag tänker på att det ombord finns ett antal människor, små som myror. Lika när flygplanet segar sig upp från flygplatsen, mot himlen på väg någonstans. Förmodligen inte lika fullt med folk som normalt för resandet har minskat här, likaväl som annanstans. Tystnaden så här på morgonkvisten är total och det är nog det som förundrar mig mest. Hela världen tycks stå still och det gör den ju – fast jag har hela stan omkring mig.

Har inte hört eller låtit media nå in i medvetandet ännu. Varför stöka till i tankarna när de för en gång skull har lite ro? Brevet till min syster ligger bredvid med lite information om de gamla breven från 50-talet som skrevs till mor och far när de skickades från Västerås ner till Småland. Frimärkena kostade då 20 och 30 öre – med G6 porträtterad. Före det var det G5 som kostade 20 öre. Dessa har jag skickat till ett kusinbarn som hade mer samröre med brevskrivaren.
Ibland sitter jag med något brev som jag inte vet vad jag ska göra med. Känns inte bra att bara slänga. Det är ändå någon som skrivit något i en tid i begynnelsen av min egen levnad. Idag skriver jag på en dator rakt ut i ingenstans – inte till någon särskild – inte till någon anhörig – bara för skrivandets egen skull. Inga frimärken behövs och vill jag nå någon ringer eller skickar jag ett sms.

Tiden flyr och idag ska jag försöka fånga den i den mån det går. Försöka vara lite mer medveten. För visst är jag väl det andra dagar också men när jag frågar mig vad jag gjorde igår, är det knappt att jag kommer ihåg. Besiktade bilen är det enda som jag erinrar mig i ögonblicket, och det är kanske nog.

Nä, det här har jag inte tid med. Bamse ska ut men innan en liten påtår.

Gomorron världen 🙂

En reaktion på ”Innan tankarna kommer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s