Jag tar med mig mina minnen

 

Just så sjunger Violetta i dödsscenen i La Traviata och jag tycker att det är så vackert.
Har sett hela operan från Metropolitan nu ikväll på TV2.

Det får mig att tänka på, inte bara mig själv utan alla de som nu helt oförberett lämnar oss i tusenden pga pandemin som sveper vidare över världen. Vartenda liv är som en bok av minnen. Men den kopplingen har väl de allra flesta reflekterat över, även vid normaltid då den eller den faller ifrån. Har vederbörande någon som kan berätta dennes minnen, är det ju bara att glädjas åt och kunna föra minnena vidare.

Minnen är det redan upplevda och där går det att sortera och plocka ut godbitarna, för av någon anledning så framträder de ganska tydligt. Vi vet att minnen fäster sig ofta utifrån den känsla som avgetts i stunden. Skräcken och sorgen är kanske mer tydliga men ändå har de blivit diffusa i kanterna. Det vet vi som har några år på nacken, och har kunnat ta till oss när t.ex fångar som överlevt förintelselägren har berättat. Bilderna sitter förmodligen där de sitter men känslan, den där känslan har hos en del trubbats av.

Hjärnan är en förunderlig apparat men den är väl passé så småningom när den digitaliserade världen tar över. Hujedamej, så jag skriver men förmodligen ligger känslan av dramat på tvburken mig i sitt grepp fortfarande.

Under dagen tog vi den där utflykten ut i naturen. Ängsö ligger vid Mälaren och det kan jag tala om att inte blev vi ensamma inte. Så många som letat sig ut i naturen trots att det inte ståtade med allt för många grader. Vi hittade en vacker plats i lä, i en skogsdunge med utsikt över Mälaren. Rart i solen och Bamse var hur lycklig som helst trots att han var tvungen ha koppel eftersom det rörde sig folk och hundar överallt på vandringsleder och stigar.

20200418_150436[1]

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s