Avundsjuk

 

JA, det är jag! På alla de som kan ta tag i grejer som nu under helgen och i övrigt också förstås i.o.m. pandemin, som gjort många sysslolösa. H = min systerdotter var till en handelsträdgård igår och parkeringen lika packad som innanför väggarna och vidhängande ute-trädgård. Återbruken kör för fulla muggar av allt trädgårdsavfall som krattats och grävts fram ur buskar och snår. Byggvaruhusen svämmar över av snickarsugna amatörer som ska ”göra själv”. Kreativiteten flödar i vårt välbärgade samhälle av ivriga människor.
Skulle göra likadant om jag bara kunde. Knegade mig nyss ner under bordet på balkongen där jag har ett par cykelväskor i vilka jag förvarar blomkrukor och annat krafs, för att mäta om den skulle passa till rollatorn som jag från igår tar mig fram med. Den passade naturligtvis inte alls och det skulle jag ha kunnat sett med ögonmåttet. Nu ska den tillbaka under bordet men kommer förmodligen att stå tom till en annan dag. Strunt samma, Ingenting vill sig riktigt och jag blir i sanning AVUNDSJUK på alla friskusar. Jag ger 17 i att tänka på att det minsann finns de som har det värre. Den där ständigt återkommande tanken som visserligen är behjärtansvärd men väldigt negativ vad gäller egot. Jag vill – jag vill – jag vill – komma upp i fart och bli normal – igen!

Kära Louise = Lollos ritrum, håller på att få fram en illustration till min gamla bok i alla fall. Det värmer hjärtat och hennes inspiration till skapande har tydligen väckts med våren. För våren väcker liv i livsandarna, helt klart. Skapandet i vilken form det vara må. Men ååååå, vad jag längt… nä, det talar jag inte om; så de så.

Har i alla fall flödesskrivit ner 1200 ord om ingenting och det ska tydligen vara lite mer givande för att få loss damm ur hjärnvindlingarna, för att få tillbaka lite skrivarglädje. Vet i 17 för skriver gör jag ju här om precis ingenting fast inte i så många nedslag på tangenterna. Nåja, lite vettigt väl?

🙂

 

4 reaktioner på ”Avundsjuk

  1. Som oftast en hel del vettigt i ditt flödesskrivande – bra med rullatorn, den avlastar bättre än en käpp, hoppas den här c-skiten snart är över så att du kan få din nya höft!! Kramar till dig, här är kallt, vi har gått ut och in mesta delen av dagen, en stund är himlen liteUtU blå och då går vi ut – så blir den helt täckt av moln igen… Jan håller ut lite längre än jag just nu – vi behöver slippa varandra lite emellanåt. Sköt om dig! Utnyttja diverse Bamse-promenerare!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s