Stina 97 år

 

Nu har jag gjort det. Ringt upp henne och prata en stund tillsammans med hennes 87- årige man. De har det gott – de har varandra och i går hade Göran som han heter fixat till Skype, så nu kan de titta på sina anhöriga över datorn samtidigt som de pratar.

Hon berättade att hon går stavgång varje dag. Ca 35 minuter två ggr om dagen. Han sprattlar runt på köksgolvet. Till musik och sång av Bill Hayley försöker han göra alla de övningar som han kommer ihåg utifrån den gymnastiken på Friskis och Svettis som de båda normalt går på.
Vidare så går de till affären och hämtar färdigpackade kassar av vad de behöver i matväg. Ingen nöd alls blev summan av det hela. Tillika att hon spelar på pianot och han sjunger. Och som vanligt tar hon sin joggingrunda inne i huset varje morgon, det som hon har gjort så länge jag har känt henne. Kåken går i vinkel och är ganska stor och det blir fram och tillbaka åtskilliga gånger.

Visserligen nämnde hon att det här förmodligen kanske skulle korta hennes liv med några år, men då är det bara så, tyckte hon.
Själv reflekterade jag över att hon sa ”några år” och det innebär allt mer än två. ❤

🙂

 

 

4 reaktioner på ”Stina 97 år

  1. Underbart att läsa om Stina och Göran – jag har jagat Jan några varv på altanen med rullatorn, alltid något. Själv sitter jag mest stilla fast jag kan röra på mig… Är less på det här inskränkta livet, mera inskränkt än vanligt även om skillnaden faktiskt inte är så stor. Kram, bra att du ringde!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s