Kunskapsinformation

För första gången blev jag riktigt glad när jag lyssnade på 2-konferensen. Äntligen någon som förklarar varför det är så svårt att minimera smittoriskerna inom äldreboenden. Oftast, inte alltid, innebär ett äldreboende att vissa av dem har demens och vad det ställer till med i den kommunikation med den demente och hur otroligt jobbigt för personalen att hålla förvirrade människor ifrån varandra. Jag vet, för en gång i tiden arbetade jag med detta. Därav kände jag en stor lättnad, för det håller på att blåsa upp till storm ute i medierna att det skulle vara någon form av massmord på äldre – som om det vore en medveten samhällelig handling. De som håller på med sådant, de som inte begriper bättre, skulle behöva arbeta några veckor på ett rent demensboende.

! 🙂 !

 

2 reaktioner på ”Kunskapsinformation

 1. Vännen min, du vet – och jag vet – att Jan inte skulle överleva länge på ett demensboende. När man inte vet varför man går åt ett håll, eller vart man är på väg, eller egentligen inte någonting – då händer det som händer. Människor smittar varandra, ovetande. Det är inte någon viljemässig handling, det handlar om det som inte längre fungerar i de sjuka människorna. Och de är fortfarande människor, och skulle inte behöva dö som de gör idag.

  Gillad av 1 person

  1. Precis. Så fokus skulle redan i ett MYCKET tidigare läge ha uppmärksammats. Gett redan lågbemannad personal redskap till vettiga förfaringssätt. Nu stängdes de flesta vårdinrättningar av äldre väldigt tidigt, men virus går inte genom låsta dörrar. De tar sig in på annat vis.
   Ja, det är bra att Jan är med dig. Du är beundransvärd och all min respekt har du. Det vet du ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s