Strapatser en stilla morgon…

… när solen skiner och Bamse ska ut. Naturligtvis fungerar inte den nymonterade hissanordningen för handikappade, som redan i går kväll blinkade rött och var ur funktion. Då kunde jag själv böka hund och rollator upp och ner för trappan, men på morgonen, när ännu inte kroppskrutten leat igång, blev jag sittande och fick vänta in tills någon kom och hjälpte oss ut. Passade på att göra felanmälan förstås, för mobilen är alltid i fickan ifall jag skulle stå på öronen i någon buske. Även när vi gjort vår promenad fick jag hjälp in. Den här gången av en ung flicka. Nu är jag 70+ och borde naturligtvis inte gå utom dörren men utegångsförbud har vi dessbättre inte blivit tilldelade som på andra ställen. Och en hund måste ut, vare sig det är här eller i Spanien. Ännu har jag inte fått ordentlig kontakt med de som skulle vara behjälpliga med morgonpromenad med hund, men det kommer väl?

Längtan ut på landet gör sig påmint och tänk att bara kunna öppna dörren ut på något grönt, det där som kallas gräs. Behöver vidareutveckla tanken om flytt, men va 17 gubbar. Med den här skånken som sitter som en ekstock på vänster höft är det ju omöjligt att ens knyta skorna.
Men, från suck och klagan finns ändock hopp om bättre tider och det gäller att hitta på annat kolijox att sätta händer och tankar på. Helst vid datorn som alltid drar i latmasken. Skriva för att överleva mentalt, men inte skriva för att ha det som levebröd. Den virtuella kommunikationen för ensamma som inte har särdeles många i sin krets. Jag är dessutom en väldigt dålig telefonpratare. Lika i den frågan är kompisen en trappa upp. I går eftermiddag ringde hon ändå och bad mig gå ut på balkongen igen och där kom den lilla hinken nerhissandes från balkongen med nygräddade brödkakor. Hon har sina plågor men är fortfarande rörlig och pigg i kroppen. Kan arbeta i köket med det hon gillar. Mat och bakning.

Typiskt… nu blev jag hungrig 😀

 

 

En reaktion på ”Strapatser en stilla morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s