Titta på tv går an…

… när det har något som fångar intresset. Wahlgrens värld? Nääääääää, men ett vetenskapsprogram som får hjärnan att komma igång med lite egna funderingar. Kan inte påstå att Pernilla med familj åstadkommer något i den vägen. Inget ont över personerna i fråga men va 17 gubbar. Är det så vi vill ha det och vad gagnar det för ändamål? Lär jag mig något? Knappast. Vet inte, och vid sådana tillfällen när jag blippar runt så hamnar jag på kanalen vetenskapens värld. Och i det jag såg, så handlade det om haven och hur havsnivåerna stiger. Inte överallt och det är intressant. Varför då? Landhöjningen har avtagit i vår egen del av världen. Höga kusten har minskat. Nu vet jag inte eller rättare, kommer inte ihåg, men där det är bevisligen sant att nivån höjs år från år; visade det sig i Filippinerna, att landmassan sjunker.
Jaha tänker novisen i mig: det var som katten. Att ingen har tänkt på det förut. Nä, det är det tydligen ingen som tänkt på. Nya rön och konstateranden. Nya vinklingar och iakttagelser på experternas och vetenskapens altare.

Jag, den lilla bloggaren är en fjärt i rymden när jag tittar på sådana program. Vad litet jag vet. Vad mycket funderingar det blir. Inte för att jag ska utnyttja dem i något sammanhang men kan inte låta bli att suga i mig sådant där. Sen att jag även kan glo på dumma program som enbart ger mig myror i baken, ingår även de. Förströelse/sagor och annat smått och gott men… jag saknar något och det är ofta när jag lyssnar på skvalradion i min regionala kanal. Ett förfärligt babblande på (oftast) två kvinnor som nästan kör över varann för att ha mikrofonen framför mun. Vad det kallas vill jag inte ens ta i min mun här i ensamheten för jag har plockat tillräckligt med sådant idag. Bamse gör också ifrån sig men på ett mycket mer civiliserat sätt.

Det mesta över media är styrt av någon/ra som bestämmer att: Så här ska det va! Det här vill folket ha! Tur att jag har lite att reta mig på för det rufsar om lite i slentrianen. Kommer inte att bli som i morse då jag inte kom ut med Bamse och mig med rollatorn. Ringde och fick prata in på telefonen i hyresvärdens telefonsvarare: ”Ja, här sitter jag i trapphuset i nr 18 med rollator och en hund och vi kommer inte ut. Vad tycker ni att jag ska göra?”
Tänk om jag hade ringt till lokalradion istället. Tål att tänka på nästa gång det händer. Ska ta mig 17 lägga in deras telefonnummer i telefonen.

Men nu… i morgon bitti 08.30 blir Bamse hämtad och får gå ut med en liten hynda som heter Billy. Följer med ut en sväng för att förbereda volontären på Bamses, sedan tre år fritt zikzak-ande på cykelbanorna, bara för att han ska få fler steg än vad matte mäktat med. Men troligtvis uppför han sig som när jag första gångerna vi gick ut ensamma för 5 år sedan. Det var som att hålla ett frimärke i handen. Då blir jag förstås glad.

Skrivet om just ingenting – men skrivit har jag.    😀

 

4 reaktioner på ”Titta på tv går an…

 1. Jag instämmer, titthålsprogrammet i mer eller mindre kändisars liv intresserar inte ett dugg! Men någon måste ju gilla dem, annars skulle det väl inte finnas ett sådant utbud på dessa som det gör! Största delen är i mitt tycke helt tomma människor för vilka utseendet är viktigare än tankeverksamhet! Men såsom du säger, vetenskaps- och naturprogram är intressanta och trevliga, om man råkar ”hitta” sådana. Skavlan och På spåret brukar vi också se på, men de går ju endast periodvis….

  Gillad av 1 person

  1. Vad som är beklagligt på svensk tv är att det blir mer och mer våld. Otäck sådan. Det kan inte vara bra men jag är ju en gammal människa och hänger väl inte med. Kanske det behövs en kontrast till ett väldigt löjligt program som heter Big Brother? Tönt och dekadens.Så tycker jag är bäst att tillägga. 😉
   Gokväll 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s